55 yaşında ölüme terk edilen hasta tutsak

55 yaşında ölüme terk edilen hasta tutsak
Türkiye'de İnsan Hakları örgütlerinin verilerine göre 650 hasta tutsağın bulunduğu kaydedilirken, bunlardan 237'sinin durumu ağır ve ölüm sınırında.

DİYARBAKIR- Türkiye'de İnsan Hakları örgütlerinin verilerine göre 650 hasta tutsağın bulunduğu kaydedilirken, bunlardan 237'sinin durumu ağır ve ölüm sınırında. Cezaevlerinden ölüm haberlerinin eksik olmadığı Türkiye'de hasta tutsak dramı bütün ağırlığı ile sürüyor.


Devletin 55'lik hasta tutuklu anneye tedavi işkencesi

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde 2011 yılında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırılarak Gebze Kadın Cezaevi'nde tutulan ve birçok ölümcül rahatsızlığı bulunan 55 yaşındaki barış annesi Meryem Soylu'nun sağlık durumu her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hem yaşı itibariyle hem de cezaevi koşulları nedeniyle ağır sağlık sorunları yaşayan hasta tutsak Meryem Soylu, safra kesesinde bulunan 18 adet taş nedeniyle sürekli ertelenen ameliyat masasına yatmak zorunda. Geçtiğimiz günlerde kaldığı cezaevinden, Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Soylu, burada tedavi altına alınmasının ardından annesini görmek için giden kızı Dilan Soylu, 25 gün boyunca tüm girişimlerine rağmen izin günlerin dışında annesiyle görüştürülmediği belirtti. Annesinin geçirdiği safra kesesi ameliyatında bile elleri ve ayakları hastane ranzasına kelepçeli bir şekilde ameliyat edildiğini söyleyen Soylu, annesinin kalp, tansiyon, bronşit gibi birçok ölümcül hastalığının bulunduğunu belirterek, son üç aydır annesinin durumunu gittikçe kötüleştiğini söyledi. Soylu, annesinin hastane ile cezaevi arasında adeta mekik dokuduğunu ve annesiyle görüştürmediği için durumuna ilişkin sağlıklı bir bilgi alamadıklarını söyledi.

Ameliyat edilen hasta tutsak bodrum katında kelepçelendi!

Soylu, "Annem uzun zamandan beridir rahatsız, annemin sağlık durumunun kötüleştiğini ve hastaneye yattığını duyduktan sonra Kocaeli'ye gittim burada annemi görmek istedim, bir türlü izin vermediler. Annem hastanenin bodrum katında bir hücrede tedavi ediliyordu. Annem zaten ağır bronşit hastası ve tutulduğu yer kesinlikle oksijensiz havasız bir yerdi" diyerek, annesinin tedavi yerinde ölüme terk edildiğini söyledi.

'Hayatından endişe ediyoruz'

Soylu, annesinin sağlık durumuna ilişkin sağlıklı bir bilgi alamadıklarını belirterek, "Annemin sağlık durumu hakkında bir bilgi alamıyoruz. Bizi görüştüremiyorlar. Annemin durumu ağır olmasaydı bize mutlaka gösterirlerdi. Hayatından ciddi anlamda endişe ediyorum" diyerek, hukuki yardım talebinde bulunmak amacıyla İHD'ye başvuracağını belirtti.Yılmaz Erkek(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.