558 MİLYONLUK AÇILIŞ

558 MİLYONLUK AÇILIŞ
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentte 558 milyonluk 116 projenin açılışını gerçekleştireceğini söyledi.

 

28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir törenle, Diyarbakır’da yapımı tamamlanan, 558 Milyon TL’ye mal olan 116 projenin toplu açılış töreni gerçekleştirilecek.

Valilik önünde yapılacak tören saat 13.00’te başlayacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda bakanın katılacağı belirtildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, düzenlenecek açılış töreni ve açılışı yapılacak tesislerle ilgili yaptığı açıklamada; “28 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, toplam 558 Milyonu aşan bir maliyetle yapılan 116 tesis ve projenin toplu açılış törenin gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılacak yatırımları özetle şöyle sıralayabiliriz;

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımız tarafından 230 milyon 567 bin TL maliyetle yapılan; 5 milyon yolcu kapasiteli, 6 körüklü, uluslararası standartlarda Diyarbakır Havalimanı Terminal Binası ile Apron, Taksi Yolu ve Garaj, İtfaiye Binası.

Yanı sıra yine Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımız tarafından 16 milyon 841 bin TL’ye yapılan Silvan Çatakköprü-Hamzalı Yolu, Köprü ve Üst Geçit Projeleri, Dicle ve Çüngüş PTT Hizmet Binaları.

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 12 milyon 226 bin 420 TL’ye yapılan, Karacadağ Kongre Merkezi, Lice ve Kocaköy İlçe Tarım Müdürlüğü Hizmet Binaları.

Yine Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın hibe destekleriyle yapılan ve toplan 72 milyon 465 bin 953 TL gibi ciddi bir maliyete sahip, 19 adet besi çiftliği projesi, 12 adet süt çiftliği projesi, 2 adet sulama projesi, 4 adet işleme ve paketleme projesi, 3 adet kırsal turizm projesi, 5 adet bahçe kurulumu projesi ve 3 adet arıcılık projesi.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 81 milyon 843 bin 837 TL’ye yapılan çeşitli ilçelerimizdeki ihtiyaca cevap verecek ve eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sunacak 397 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu.

Başbakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi tarafından 36 milyon 181 bin 750 TL’ye mal olan, 1024 adet Üç Kuyular Yoksul Konutu ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatı.

Dicle Üniversitesi tarafından 31 milyon TL’ye yapılan Öğrenci Sosyal Tesisleri ve Kampüs Altyapı Projeleri.

Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 23 milyon 329 bin TL’ye yapılan Ergani İçme Suyu İsale Hattı ve 7 adet Taşkın Koruma Projesi.

Sağlık Bakanlığımız tarafından 16 milyon 262 bin 045 TL’ye yapılan Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Diyarbakır Kocaköy Devlet Hastanesi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından toplam 13 milyon 031 bin 920 TL’ye yapılan; Yüzme Havuzu Modernizasyonu, Diyarbakır ve Silvan Gençlik Merkezleri, Mardin Yolu Spor Tesisleri, ve Dicle Kapalı Spor Salonu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından yapılan 11 milyon 714 bin 639 TL’ye maliyetle tamamlanan OSB altyapı projeleri.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız tarafından 11 milyon 200 bin TL’ye yapılan Trafo ve Trafo İlave Projeleri.

İçişleri Bakanlığımız tarafından 1 milyon 300 bin TL’ye yapılan Güvenlik Güçleri Sosyal Tesisleri.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından alınan İşkur yeni hizmet binası” şeklinde konuştu.

Vali Aksoy, yatırımlarla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bunlar ilimizin refah düzeyini belli bir seviyenin üzerine çıkaracak önemli yatırımlardır. Bu yatırımların yapımı ve tamamlanması noktasında, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanlarımıza Diyarbakırlı vatandaşlarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yatırımlar Devletimizin özellikle Diyarbakır’ımıza verdiği önemin önemli bir göstergesidir. Bu vesileyle de başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber:Saffet AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.