6 AYDA 600 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK EKİLDİ

6 AYDA 600 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK EKİLDİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 120 bini lale olmak üzere 600 bin mevsimlik çiçeği parklara, bulvarların orta refüjlerine ve kavşaklara ekerek kenti renklendirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, belediye serasında üretilen çiçekleri kentteki parklara, bulvarların orta refüjlerine ve kavşaklara ekti. Kentin estetiğini gözle görülür bir hal alması için çalışmalarını sürdüren ekipler, 6 ay içinde 120 bin lale ve soğanlı bitkinin yanı sıra 480 bin mevsimlik çiçek ekimi yaptı. Mevsimlik çiçek ekimi Elazığ Caddesi, Kamişlo Caddesi, havaalanı girişleri, Gazi Caddesi, Nevruz Parkı, Selahattin Eyyubi Bulvarı, Mahabat Bulvarı'ndaki refüj ve kavşaklara yapıldı.
Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samet Uçaman, mevsimlik çiçeklerin belediye serasında üretildiğini ve kentin değişik yerlerine 6 ay içinde 600 bin çiçek ektiklerini kaydetti. Vatandaşların sık kullandığı, kentin konforunu ve estetiğini etkileyebilecek alanlara mevsimlik çiçek ekimi yaptıklarına dikkat çeken Uçaman, "Stratejik olarak Suriçi ve tarihi alanların peyzaj düzenlemelerine önem gösteriyoruz. Bu alanlarda özellikle bu yıl daha fazla yoğunlaşmamız oldu. Kentin konforu ve estetiğinin daha önemlidir. Peyzaj çalışmalarında bundan sonraki dönemlerde daha farklı teknikler kullanacaklar. Sezonun son mevsimlik çiçeklerini ektikten sonra, çalışmalarının bundan sonraki büyük kısmının besleme ve sulama sistemiyle ilgili olacaktır" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.