60 bin kök hint keneviri ve 400 kilo esrar ele geçirildi

60 bin kök hint keneviri ve 400 kilo esrar ele geçirildi
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda, 60 bin kök Hint keneviri, 400 kilo kubar esrar ve çok sayıda silah ele geçirildi.

  Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Çınar/Karabudak Jandarma Karakol Komutanlığınca, Çınar ilçesi Sürendal Mahallesi'nde uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile ilgili olarak adli arama faaliyeti yapıldığı belirtildi. Açıklamada, bu çerçevede bir şüpheliye ait ev ve eklentilerinde silah ve mühimmat, narkotik köpeği Caka tarafından ise şüphelinin mısır tarlası içerisine ekilmiş vaziyette kenevir bitkisi ve tarlanın yakınında bulunan mağarada gizlenmiş vaziyette çuvallar içerisinde kubar esrar ele geçirildiği kaydedildi.

  Açıklamada, “Çalışma sonucunda, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir 7,65 mm tabanca, bir ruhsatsız av tüfeği, 233 7.62 mm piyade tüfeği fişeği, 21 7.65 mm tabanca fişeği, 81.9 mm tabanca fişeği, 40 av tüfeği fişeği, bir 9 mm tabanca şarjörü, bir 7.65 mm tabanca şarjörü, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 60 bin kök kenevir, 400 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Cumhuriyet savcılığının talimatı ile ele geçirilen silah ve mühimmatlar ile uyuşturucu maddelere el konulmuş olup, firarda olan şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile mücadele amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir” denildi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.