61 yaşındaki hasta tutsak yoğun bakımda

61 yaşındaki hasta tutsak yoğun bakımda
Kartal Yavuz Selim Hastanesi'nde 6 gündür yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşama tutunmaya çalışan 61 yaşındaki hasta tutsak İsmail Arslan'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İSTANBUL - Arslan'ın oğlu İsmail Arslan, "Doktorlar babamın durumunun iyi olmadığını söylüyorlar. Bu hastalıktan kurtulma şansıda yok. O yatağın üzerine dahi uzanmış ve cihaza bağlı olsa da babamın bırakılmasını istiyorum" dedi.


Mardin İpek Yolu üzerinde 1992 yılında yaşanan bir patlama gerekçe gösterilerek tutuklanan 61 yaşındaki İsmail Arslan, cezaevinin sağlıksız koşulları nedeniyle solunum yetmezliği gibi ciddi rahatsızlıklara yakalandı. Trabzon Cezaevi'nde hastalanan ardından tedavi ve tahliye edilmesi yerine Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sürgün edilen Arslan, son olarak sevk edildiği Metris Cezaevi'nde fenalaşmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Tedavi için 4 aydır Metris Cezaevi'nde bekletilen ve 6 gün önce fenalaşarak Kartal Yavuz Selim Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine kaldırılan, solunum yetmezliği, sinir damarlarında çatlama gibi birçok rahatsızlığı bulunan Arslan'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tutulan Arslan'ın bilincinin kapalı olduğu belirtilirken, Arslan'ın oğlu Mahmut Arslan, babasının cezaevinde hastalandığını belirterek, duruma isyan etti.

'Babam serbest bırakılsın'

Arslan'ın oğlu Mahmut Arslan, babasının Trabzon Cezaevi'nde kaldığı süre içerisinde hastalandığını daha sonra ise sürgün edildiği Kandıra F Tipi Cezaevi'nde ziyaretine gittiğinde babasının artık hastalıklarından dolayı yürüyemez halde gördüğünü söyledi. Arslan, babasının ağırlaşan sağlık durumu sebebiyle defalarca İstanbul'da tam teşekkülü bir hastanede tedavi edilmesi için dilekçe verdiğini, ancak babasının aylarca bekletildikten sonra Metris Cezaevi'ne sevk edildiğini söyledi. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.