7 kişilik aile çadırda yardım bekliyor

7 kişilik aile çadırda yardım bekliyor
Yalı Mahallesi'nde kurdukları çadırda yaşayan 7 kişilik Yılmaz ailesi, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Van- Van'da yaşanan 2 büyük depremin ardından oluşan enkazlar kimi mahallelerde ilk günkü gibi dururken, konteyner kentlerde ve mahalle aralarında kurulan çadırlarda depremzedelerin yaşam mücadelesi devam ediyor. 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ilk depremde evleri yıkılan ve kendilerine çadır verilmeyen Yalı Mahallesi'ndeki Yılmaz ailesi de 3 yıla yakın bir süredir akrabalarının verdiği çadırda yaşıyor.

Yaşama tutundukları çadırda yaşadıkları sorunları 2 kez düşük yaptığını söyleyerek anlatan Çiğdem Yılmaz, Asmin adını verdiği küçük kızının ise henüz 8 günlükken soğuktan dolayı yaşamını yitirdiğini söyledi. Yaşadıklarını anlatırken hıçkırıklara boğulan Yılmaz, "Ben bu çadırda iki düşük yaptım. Dünyaya gelen canımdan çok sevdiğim küçük meleğimi de yine çadır altında kaybettim. Doktorlar kızımın soğuk ve yetersiz beslenmeden dolayı öldüğünü söyledi. Bütün bunlar yaşanırken, biz kışın ortasında çadırda kalırken yetkililer vicdan seslerini kapatmış" dedi. 

'3 yıldır dışarıda yaşıyoruz'

Mahallede yaşayan kimi ailelerin beslediği hayvanlara bakarak 7 kişilik ailesinin geçimini sağladığını belirten Yılmaz'ın kayınbabası Musa Yılmaz ise çaresizlikten dolayı rênçberlik yaptığını söyledi. Yılmaz, "Depremin ilk yılında 7 kişilik ailemle, 3 kişinin bile zor sığabileceği bir çadırda kaldık. Daha sonra komşuların bize verdikleri daha büyük bir çadıra geçtik. 3 yıldır dışarıda yaşıyoruz. Akşamları sabaha kadar çadır nöbeti tutuyorum. Ailem, oğlum, gelinimle aynı çadırda canımız Allah'a emanet bir şekilde elbiselerimizle yatıyoruz. " şeklinde konuştu.


'Sıcak bir evimiz olsun ve kimse ölmesin'

Evin en küçük çocuğu olan olan İlyas Yılmaz'ın (11) ailesi ile birlikte yaşadıkları çadırda çektiği acıya korku da eşlik ediyor. Yılmaz, duyduğu bu korkuyu ise "Annem de kalbinden hasta, onun da Asmin bebek gibi ölmesinden korkuyorum. Bize yardım edinki artık sıcak bir evimiz olsun ve kimse ölmesin" sözleriyle dile getiriyor. 

cadir-2-001.jpg

hadir-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.