72 öğrenciye “Roboski” soruşturması

72 öğrenciye “Roboski” soruşturması
Gaziantep Üniversitesi'nde, Roboskî ve Aydın Erdem katliamını protesto eden 72 öğrenciye hem üniversite idaresi hem de emniyet tarafında soruşturma açıldı.

GAZİANTEP - Son dönemlerde bir yandan üniversitelerdeki ırkçı grupların saldırısına maruz kalan sosyalist ve Kürt öğrenciler aynı zamanda polis ve üniversite yönetiminin kıskacında. Bunlardan biri olan Antep Üniversitesi'nde Roboskî ve Aydın Erdem katliamını protesto eden yaklaşık 72 öğrenciye hem üniversite idaresi hem de Antep Emniyeti tarafından soruşturma açıldı. Hakkında üniversite idaresi tarafından soruşturma açılan Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Abdulkafi Erdoğan, Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in polis kurşunuyla katledilmesinin yıl dönümünde üniversitede gerçekleştirilen anma etkinliğine katıldığını söyledi. Anma sonrası yaklaşık 72 öğrenci hakkında soruşturma açıldığın belirten Erdoğan, kendisiyle beraber sınıfından üç kişiye soruşturma açıldığını aktardı. Erdoğan, bu soruşturmaların üniversite idaresi ve emniyet işbirliği neticesinde gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Aydın Erdem katliamı protestosu 'illegal'

Soruşturma kapsamında bölüm başkanlığının kendilerini yanlarına çağırarak, "Katıldığınız eylem illegaldir. Sözlü olarak, sizi uyarıyoruz" beyanında bulunduğunu dile getiren Erdoğan, aslında her ne kadar ifade edilmemişse de uyarının "Aydın Erdem'in katledilişine susacaksınız. Bu açık ve net bir tehditti. Yani 'Onu katlettik. Buna hiç kimse bir şey diyemez. Gerekirse sizi de öldürürüz ve bu katliamlar devam edecektir'' anlamını taşıdığını söyledi. Erdoğan, Aydın Erdem'in katledilişinin meşrulaştırmaya çalışıldığını belirterek, bu tür katliamlara karşı her zaman karşı duracaklarını vurguladı.



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.