76 yaşında köyü şehre taşıyor

76 yaşında köyü şehre taşıyor
Yaşadığı köyün yakılması nedeniyle Dersim merkeze göç etmek zorunda kalan 76 yaşındaki Rıza Kasun, ilerlemiş yaşına rağmen geçimini sağlamak için cadde ortasında kurduğu derme çatma bir tezgah üzerinde köylerden getirdiği ürünleri satmaya çalışıyor.

DERSİM -Dersim'de, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası yaşadıkları merkeze bağlı Dedeağa (Pilvenk) köyünün yakılmasıyla birlikte ailesi ile birlikte Dersim merkeze göç etmek zorunda kalan 76 yaşındaki Rıza Kasun, ilerlemiş yaşı ve işsizlik nedeniyle iş bulamayınca çocuklarına bakabilmek için kendi çözümünü kendi buldu. Kasun, köylerden getirdiği bal, pekmez, nohut, fasulye gibi ürünleri Cumhuriyet Caddesi'nde, birkaç kasa üzerine koyduğu tahtalar ile oluşturduğu tezgah üzerinde pazarlıyor.76-yasinda-koyu-sehre-tasiyor!1.jpg

“Ürün yetiştiremiyorum”

Köylerinin yakılmasıyla beraber köyden çıkarıldıkları için kendi ürünü yetiştirme şansının olmadığını söyleyen Kasun, pazarladığı ürünleri farklı köylerden satın aldığını belirterek, "Getirdiğim ürünleri cadde başında satmak istemezdim. Bir dükkanım olmasını isterdim. Fakat Dersim'de dükkan kiraları çok pahalı" dedi. (diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.