8 Mart etkinliklerine izin verildi

8 Mart etkinliklerine izin verildi
Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılması planlanan 8 Mart etkinliklerine izin verildi.

Geçtiğimiz gün Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan bir açıklama ile açık alanlardaki etkinliklerin yasaklandığı duyurulmuştu.

Diyarbakır’daki 8 Mart etkinliklerinin değişmeyen adresi İstasyon Meydanı’nda kutlama yapmak isteyen Kadın platformunun başvurusuna Valilik izin verdi.

Tertip Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada 8 Mart etkinliklerine izin verildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi;

“Dünya Kadınlar Gününü vesilesi ile 8 Mart 2018 tarihinde saat 13-17 ‘de Diyarbakır İstasyon Meydanında yapacağımız miting başvurusuna Diyarbakır Valiliği tarafından izin verilmiş bulunmaktadır.

Dicle Amed Kadın Platformu olarak bizler, kadına karşı şiddetin, yönelimin , köhnemişliğin ve her türlü saldırının yaşandığı bu zorlu sürecin inançla,mücadele ile aşılacağının farkındayız. Tüm yaşananlara karşı kansınlar olarak bizler vardık varız var olacağız.

Mücadeleyi yükseltmek, yaşananlara bir defa daha dur demek adına başta kadınlar olmak üzere tüm halkı gerçekleştireceğimiz mitinge büyük bir coşku ile davet ediyoruz.

Bizler, özgürlük dışında başka bir çıkış olmadığını belirterek Ya Özgürlük Ya Özgürlük diyiyoruz.

Ayrıca Miting duyurusunun yaygınlaşması amacıyla 6-7 Mart tarihleri saat 20-22 arasında

#8MarttaAmedİstasyonMeydanındayız hastag çalışmasının yapılacağını bildiririz. Sosyal medyaya çalışmasının güçlü geçmesi adına desteklerini bekleriz. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.