83’lük dede her şeyi kendi yetiştiriyor

83’lük dede her şeyi kendi yetiştiriyor
Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, çiçekçi dede olarak tanınan Abbas Kanar’ı ziyaret ederek yetiştirdiği çiçek ve meyveleri inceledi.

83’lük dede her şeyi kendi yetiştiriyor

BİTLİS - Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, çiçekçi dede olarak tanınan Abbas Kanar’ı ziyaret ederek yetiştirdiği çiçek ve meyveleri inceledi. 
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, eşi Kadriye Gürsoy ve belediye meclis üyesi Şenay Beşkardeş ile birlikte 83 yaşındaki Abbas Kanar’ı evinde ziyaret ederek yetiştirdiği bitki serasını gezdi.
Başkan Gürsoy, ilerleyen yaşına rağmen işini severek yapan Abbas Kanar’ın yetiştirdiği ürünlerde büyük bir alın teri olduğuna değinerek, "Abbas amcamızın birbirinden güzel emek vererek yetiştirdiği bitkilerinin bulunduğu bahçeye ilk defa geliyorum. Amcamızın yıllardır emek verdiği çok değerli bahçesi ve çiçek serası gerçekten insanın ruhunu dinlendiriyor. Yeni neslimize örnek olan kıymetli bir büyüğümüz olan Abbas amcamızı yıllardır tanıyorum. Böyle güzel işlere emek verdiği için kendisini canı gönülden kutluyorum. Kendisi bizim için çok kıymetlidir. Allah Abbas amcamıza uzun sağlıklı ömürler versin" dedi.
Başkanın eşi Kadriye Gürsoy ise bahçeye hayran kaldığını dile getirerek, "Abbas amcamı ailece tanırız kendisiyle aile dostluğumuz var. Ben bu yaşta böyle değer üreten ve hayatını bitkilere adayan amcamızı kutlarım. İnanın bugün bu güzelim ortamda olmaktan çok mutluyum. Abbas amcamızın yetiştirdiği bitkiler tek kelimeyle süper" dedi.
İlçede yıllardır bahçesinde çok sayıda bitki yetiştiren 83 yaşındaki Abbas Kanar, ilerleyen yaşına rağmen bu işleri severek yaptığını belirterek, başkan ve eşinin ziyaretinden son derece memnun olduğunu söyledi. Abbas Kanar, ilerleyen yaşına rağmen dinç ve sağlıklı olmasını ise sürekli çalışmasına borçlu olduğunu dile getirdi. Çiçekçi dede Abbas Kanar misafirlerine bahçesinde yetiştirdiği organik çekirdeksiz üzüm, altın çilek, böğürtlen ve çeşitli domates türleri ikram etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.