86 yaşındaki çoban Nine: Yaşananlardan korkmuyoruz

86 yaşındaki çoban Nine: Yaşananlardan korkmuyoruz
Keçi ve koyunlarını sınır hattında otlatan 86 yaşındaki Hatice Özkan, Afrin operasyonundaki çatışmalara ilişkin "Yaşananlardan korkmuyoruz”  dedi.

Suriye sınırının sıfır noktasındaki Duruca köyünde, eşini kaybettikten sonra yalnız yaşamaya başlayan Hatice Özkan, koyun ile keçilerinden elde ettiği süt, yoğurt ve peynirleri satarak, geçimini sağlıyor. İlerleyen yaşına rağmen her gün koyun ve keçilerini 'Zeytin Dalı Harekatı’nın sürdürüldüğü Afrin sınırının yanı başında otlatan Hatice Nine, bombardıman sesleri arasında yaşamını sürdürüyor. Sınır hattında korkmadığını belirtiyor.

'Bomba seslerini duyuyoruz ama korkmuyoruz’

Eşini kaybettiği, çocukları ve torunlarından da yeterli desteği göremediği için 86 yaşında çobanlık yaptığını anlatan Hatice Özkan, "Çocukluğumdan beri bildiğim tek şey çobanlık. Yıllardır hayvanlarımızı otlatıyorum. Sınırın belli bir bölgesine kadar gidiyorum. Benim için bu yaşta zor oluyor, eziyet çekiyorum; ama kimsem olmadığı için bu işi yapmak zorunda kalıyorum" dedi.

Özel güvenlik bölgesi olan köyde hayatını sürdüren Hatice Nine, " Dualarımız, sürekli askerlerimizle beraber" diye sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.