ABD ADANA BAŞKONSOLOSU LİNDA STUART’TAN REKTÖRE ZİYARET

ABD ADANA BAŞKONSOLOSU LİNDA STUART’TAN REKTÖRE ZİYARET
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Başkonsolosu Linda Stuart, D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ı ziyaret etti.

 Görevine yeni başlayan başkonsolos Stuart, daha önce Diyarbakır’a politik düzeyde pek çok ziyaret gerçekleştirdiğini ama özellikle enstitüleri ziyaret etmek için Dicle Üniversitesine nezaket ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Rektörlük makamında yapılan görüşmede rektör yardımcımız Prof. Dr. Sabri Eyigün de hazır bulundu.

Görüşmede üniversite hakkında Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’tan üniversite hakkında bilgi alan Başkonsolos Stuart,  Dicle Üniversitesinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Dicle Üniversitesinin hızla büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Saraç, 14 fakülte, 12 MYO, 4 yüksekokul ve 1 konservatuar ile bölgede yükseköğrenimin öncüsü olduklarını, 25 Araştırma Uygulama Merkezi ve dört enstitü ile de yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğretime katkı sunulduğunu belirtti.  Rektör Saraç, üniversite bünyesinde bulunan Araştırma Laboratuvarının da dünyada nadir bulunan cihazlarla tüm bölgeye hizmet verdiğini belirterek, 5 hastane ve 400 yoğun bakım yatak kapasitesi ile de bölgedeki en önemli sağlık merkezi konumunda olduklarını ifade etti.

Linda Specht, özellikle gençlerle yürütmek istedikleri çeşitli projelerde Dicle Üniversite ile ortak çalışmayı arzu ettiklerini söyledi. Rektör Saraç da öğrencilerin gelişimi için bilimsel, sosyal ve sanatsal her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Dicle Üniversitesi Diş İlişkiler Koordinatörü ve Erasmus Ofisi Koordinatörünün de bulunduğu toplantıda Amerikan Üniversiteleri ile yapılabilecek işbirliği olanakları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haber: Dilek SEZER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.