ABD Başkonsolosu Tahliye Edilen Eski DTP'li Başkan Demirbaş'ı Ziyaret Etti

ABD Başkonsolosu Tahliye Edilen Eski DTP'li Başkan Demirbaş'ı Ziyaret Etti
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht, yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan ve 5 Ekim 2015 tarihinde hastalığı nedeniyle cezaevinden tahliye edilen eski Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Belediye

 

Başkanı Abdullah Demirbaş'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Başkonsolos Linda Stuart Specht, Demirbaş'ın avukatı Mehmet Emin Aktar ve doktorundan bilgi aldı. Demirbaş'a 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan Specht, konunun Washington'da senato ve kongre üyeleri tarafından yakından izlendiğini söyledi. Duyarlılığından dolayı ABD'li yetkililere teşekkür eden Abdullah Demirbaş, cezaevinde hasta tutukluların durumuna ilişkin hazırladığı raporu Specht'e sundu. Demirbaş, özellikle durumu ağır olan Mehmet Emin Özkan ve Halil Güneş'in acilen tahliye edilmeleri gerektiğini belirtti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Kırklar Dağı Konakları ile ilgili soruşturmada 8 Ağustos 2015 tarihinde 'Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet' ve 'Yasa dışı örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklanan Demirbaş, avukatlarının sağlık koşulları nedeniyle yaptığı başvuru üzerine 5 Ekim'de tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.