Pentagon: Körfez'deki varlığımızı koruyacağız

Pentagon: Körfez'deki varlığımızı koruyacağız
ABD Savunma Bakanlığı web sitesinden yapılan resmi açıklama ile İran'ın eylemleri nedeniyle Hürmüz Boğazına CENTCOM emrine yeni savaş gemisi, F-35 ve F-16 gönderme kararı alındığı açıklandı.

TİGRİS HABER - Pentagon'dan yapılan resmi açıklamaya göre İran'ın Hürmüz Boğazı ve çevresindeki sularda serbest ticaret akışını tehdit ettiği gerekçesiyle son girişimlere cevaben Savunma Bakanı, USS Bataan'dan oluşan BATAAN Amfibi Hazırlık Grubu/Deniz Seferi Birimi'nin (ARG/MEU) bir kısmının konuşlandırılması için emir verildi. F-35, F-16 uçakları ile güdümlü füze destroyeri USS Thomas Hudner'dan (DDG-116) oluşan, yakın zamanda onaylanan kuvvetlere ek olarak USS Carter Hall ve ilgili personel ve teçhizatı USCENTCOM sorumluluk alanına (AOR) dahil edildiği belirtildi.

Pentagon ABD'nin bu eylemlerle seyrüsefer özgürlüğünü sağlama ve İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırma faaliyetlerini caydırma konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu açıklarken, kurallara dayalı uluslararası düzenin bu temel ilkesine yönelik tehditlere karşı uygun ve eşgüdümlü adımlar atmak üzere, ticaretin serbest akışına bağlı, benzer düşünen müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: ABD Savunma Bakanlığı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.