Abdullah Zeydan: Yargısal tuzak, kumpas!

Abdullah Zeydan: Yargısal tuzak, kumpas!
Belediye Başkanlığı mazbata verilmeyerek elinden alınan DEM Parti Eş başkan adayı Abdullah Zeydan Halk TV’de katıldığı canlı yayında tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Zeydan, “Bu halkın iradesine el koymaktır, Bu yargısal tuzak, kumpastır, 250 bin oy aldık, bunu korumak boynumuzun borcudur” dedi.

DEM Parti Eşbaşkanı Abdullah Zeydan canlı yayında gelişen süreçle ilgili şu bilgileri verdi;

“Ben bir yıl mahkûmiyet kararını veren mahkemeye memnu hakların verilmesi için başvurdum. Geri verilmesi kararı verildi. Bu karara savcılık itiraz etmedi, kesinleşti. Adli kaydıma da işlendi. Seçme ve seçilme önünde engel kalmadı. Mahkeme kararını ve adli sicil kararını ilçe seçim kuruluna verdim. Bir engelin olmadığına dair adaylığım duyuruldu. Yüksek seçim kurlundan da geçti. Adaylaştım, seçime girdim. Kazandık.

Cuma akşamı savcı, bir yıl önceki memnu haklarımın geri alınmasına yönelik müdahale etmiş, bize bildirmediniz demiş. Mahkeme savcıya itiraz etmeden, hemen memnu haklarımı ortadan kaldırıyor, geri almamışım gibi.

Bunu AK Partiye duyuruluyorlar, onlarda memnu haklarımın ortadan kaldırıldığına dair müracaat ederek mazbatanın kendilerine verilmesini talep ediyorlar. Talebe karşılık veriliyor, mazbata AK Parti adayına veriliyor. Bu yargısal tuzak, kumpas. 250 bin oy aldık. Bunu korumak bizim boynumuzun borcudur. Halkın iradesine el koymak istiyorlar, oy çokluğu ile alınmış karar, itiraz ettik. AK Parti adayının biraz vicdanı varsa böyle bir talepte bulunmaz. Halkın kararına saygı gösterir. O koltukta nasıl oturacak. Vicdan muhasebesi öneriyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum