Açık lise sınavında: Cevap anahtarları eksik

Açık lise sınavında: Cevap anahtarları eksik
17 Mart'ta yapılması planlanırken bugüne ertelenen Açık Lise sınavlarında eksik optik okuyucu olduğu bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı normalde 17-18 Mart 2018 tarihinde yapılması gereken Açık lise sınavlarını bugün ve yarın gerçekleşecek şekilde belirlemişti.  Ancak ertelen sınavda birçok adayın kayıtlarında cevaplamaları gereken derslerden eksik optik okuyucu olduğu öğrenildi.

Cevap anahtarı eksik basılmış

İstanbul'da binlerce öğrenci sınav soruları önlerinde olmasına rağmen, cevap kağıdında sınava gireceği ders kısmı eksik olduğundan soruları cevaplayamadı. Cevap kağıdında sadece 4 ders için yer ayrılan ama dört dersten fazla sınavı olan adaylar, cevap anahtarı eksik basıldığından sorulara yanıt veremedi.

Formun yanlış basıldığını görenler, soruları cevaplayamadılar

İzmir'de de sabah saatlerinde sınava giren öğrenciler optik formunun yanlış basıldığını görünce kimi soruları cevaplayamadı. Örneğin 6 ders varken cevap kağıdında 3 dersin yer alması adayların karşılaştığı soruna 'Biz şimdi ne yapacağız, ben mezun olacaktım ancak şimdi mezuniyetim bir sonraki döneme sarkacak' dedi.  Kimi aday bir sonraki döneme sarkan derslerini düşünürken kimi de askere gideceğini ve bir daha nasıl hazırlanacağını sordu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.