Açık meclis toplantısında Sur İlçesinin sorunlarını tartışıldı

Açık meclis toplantısında Sur İlçesinin sorunlarını tartışıldı
Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi ikinci meclis toplantısını Demirçiler çarşısında bulunan Sülüklü handa halka açık yaptı.

İlyas AKENGİN

Diyarbakır Sur Belediyesi halka açık ikinci meclis toplantısını da gerçekleştirdi. Sülüklühanda düzenlenen meclis toplantısına, Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut ile Seyid Narin, belediye meclis üyeleri, BDP Sur İlçe örgütü, sivil toplum kuruluşları, mahalle meclisleri ve çevredeki esnaflar katılım gösterdi.

3 aylık mali hizmetlere ilişkin gider ve gelirlerin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak konuşan Sur Beediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, “Halka açık toplantılarımızın amacı şeffaf belediyecilik anlayışını geliştirmek ve alınacak kararları halka birlikte uygulamak. 5 yıllık planlamamızı yaparak önce bir durum analizi yapmamız gerekir. Belediye olarak mevcut durumumuz nedir ve gitmek istediğimiz hedefi hep birlikte belirleyeceğiz. Ve yapacağımız hizmetleri de halka birlikte götüreceğiz. Oluşturacağımız bütçe ile çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açık halk toplantısına katılan vatandaşlar Belediye Eş Başkanlarına Sur İlçesinde yaşanan sorunlara dair sorular yöneltti.

Söz alan vatandaşlar belediye eş başkanlarına şu soruları sordu:

Sur İlçesi’nde tinerci, kap-kaç ve esrarcılardan geçilmiyor, buna ilişkin bir çalışmanız varmı?

Gazi Caddesinin durumu ne olacak, Seyyar satıcılara dönük bir düzenleme olacak mı?

Saraykapı işkâl edilmiş durumda, turistler sokaklara giremiyor, sokaklar temiz değil, buna ilişkin ne tür çalışmanız olacak?

Engelli vatandaşların yürüyecekleri yerler yok, engellilere ilişkin çalışmanız var mı?

Sivrisinek, sinek ve bazı böcekler şimdiden çoğaldı, ilaçlama neden yapılmıyor?

Kaldırım işgalleri ne zaman bitecek?

Surlara ilişkin bir projeniz var mı”? yönünde sorular yöneltildi.

Kaldırım işgali bitiyorhalk-toplantisi-(3).jpg

Vatandaşların sorularını toplu yanıtlandıran Belediye Eş Başkanı Seyit Narin, “Gazi Caddesi farklı kültürlerin olduğu bir caddemiz. Bu caddeye ilişkin ciddi düzenlemelerimiz var. Bu çalışmalarımızı bir hafta içinde görebilirsiniz. Ayrıca Şewiti çarşısına ilişkinde bir çalışmamız olacak. Temizlik konusunda ise farklı bir düzenlemeye gidildi. Bu yıl kentin genel temizliği büyükşehir belediyesi eli ile yapılacak. Yol ve kaldırım işgallerine ilişkin çalışmalarımız var, bu işgallere son vereceğiz. Ortadoğu’nun büyük bir bölümünde engelli vatandaşlarımız var, bunlara ilişkin ciddi çabamız var. Projelerimizde buna öncelik göstereceğiz. İlaçlama konusunda ihaleden kaynaklı bu yıl biraz gecikme yaşandı. Ama ilaçlama başladı. Sorunlarımızı çözüp hizmeti kendi elimizle yapacağız. Surlar bildiğiniz gibi UNESCO’ya aday. Bu konuda da büyükşehir ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Umarım Surlar UNESCO’ya aday olur. Kentimize gelen turistlere karşın iyi davranmamız lazım. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bu sabır gerektiren bir iş. İşsizlik kentin en büyük sorunlarından, bu yönlü tüm belediyeler olarak bir çalışmamız olacak” dedi.

Soru cevap kısmından sonra bir sonraki belediye meclis toplantısının dengbej evinde yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.