Açıklamaya rağmen yasak kalkmadı

Açıklamaya rağmen yasak kalkmadı
Sur Kaymakamı Bilal Özkan, dün yaptığı bir açıklama ile Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta yasağın bugün itibariyle kaldırılacağını söylemişti ancak sokakta yasağın bir süre daha devam edeceği belirtildi.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde, 2 yıl önce çatışma ortamında hasar gören Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta yasağın bugün itibariyle kaldırılacağı belirtildi.  Ancak, sokakta yasağın bir süre daha devam edeceği belirtildi.

Merkez Sur ilçesinde Kasım 2015'te düzenlenen operasyonlar sırasında, PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda Dört Ayaklı Minare hasar gördü. 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, tarihi minarenin yanında basın açıklaması yaptıktan sonra, yaşanan çatışma ortamında hayatını kaybetti. O günden buyana bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Dört Ayaklı Minare de ziyarete kapatıldı.

Bugün ziyarete açılacaktı

Minarenin 2 yıl aradan sonra ziyarete açılacağı belirtildi. Dört Ayaklı Minare'de de kurşun izlerinin halen durduğu gözlendi. Tarihi minarenin bulunduğu sokaktaki yasağın cuma günü kalkacağını söyleyen Sur Kaymakamı Bilal Özkan, ziyarete açılacak sokaktaki 12 iş yerinin de restore edileceğini belirtti.

Ancak Kaymakam Özkan’ın açıklamasına rağmen dört ayaklı minarenin bulunduğu yer ziyarete açılmadı. Yetkililer, yasağın birkaç gün sonra kaldırılacağını bildirdi.

HABER: Dilek AKIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.