Acılı gününde yalnız bırakmadılar

Acılı gününde yalnız bırakmadılar
Demirtaş ve vekillerden Baydemir ailesine taziye ziyareti

Diyarbakır - Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Osman Baydemir'in ağabeyi Aziz Baydemir için kurulan taziyeyi BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP'li milletvekilleri ziyaret ederek, başsağlığında bulundu. 

Açık kalp ameliyatından sonra yaşamını yitiren Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Baydemir'in ağabeyi Aziz Baydemir için Bağlar ilçesi Hedêdan Yas Evi'nde kurulan taziyeye BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım ve çok sayıda BDP Urfa il ve ilçe yöneticisi katıldı.

Taziye evinde konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ailenin acısını paylaştıklarını belirterek, "Ölüme insanoğlunun çaresi yoktur, fakat halkımızın taziyeler konusunda duyarlılığı acı gününde birbirine sahip çıkması bizim için çok kıymetlidir, çok değerlidir. Özellikle bir halk olma bilinci birbirinin taziyesine sahip çıkmakla ortaya çıkar" dedi. 

Baydemir ise, "Her şeyden önce ölüm haktır. Gün gelecek herkes bir sebepten dolayı ölümü tadacaktır. Öyle görünüyor ki acıya sahip çıkmak hepimizin insani ve ortak paydasıdır. Siyasi fikirlerimiz ne olursa olsun, dünya görüşlerimiz ne olursa olsun acı karşısında, ölüm karşısında kenetleniyoruz. Benim inancım o ki bu ülkenin selameti, bu ülkede yaşayan tüm anne ve babaların selameti ve evlat acısı yaşamamaları için çaba sarf etmek gerekir. İnancım o ki en büyük erdem en büyük görevdir bu. İnşallah bu duygu ile birbirimizle dayanışma içinde olacağız. Ölüm gelecekse Hak'tan gelsin" dedi. 

 

acili-1.jpg

acili-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.