Açlıktan ölmeye başladılar

Açlıktan ölmeye başladılar
Suriye'de 50 kişi savaş koşulları nedeniyle yiyecek bulamadığı için açlıktan öldü

Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında bulunan Yarmuk Filistin mülteci kampında, gıda yardımların ulaşmaması sonucu en az 50 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği bildirildi.

Dış Haberler-Independent gazetesinde yayınlanan habere göre aralarında çocuklarında bulunduğu Yarmuk Kampı’nda insanlık dramı yaşanıyor. Fernande Van Tets imzalı haberde Suriye rejimi tarafından kuşatma altında tutulan bölgede insanların tuzlu su, hayvan gıdası ve yapraklarla beslendiği belirtiliyor. Independent gazetesine konuşan mağdurlardan Kais Said 3 gündür yemek yemediğini belirterek, “İnsanlar ot, kedi, köpek yemeye başladı” diyor. Esad yanlısı Filistinli gruplar ise kuşatmanın nedeni olarak 2500 isyancıyı gösteriyor.

KEDİ, KÖPEK VE EŞEK ETİ YEMEK ZORUNDA KALDILAR

Kamptaki caminin imamı Şeyh Muhammed Evu Hayr daha önce ölümlerin artması sonucu vaaz vererek kedi, köpek ve eşek eti yenebileceğine dair vaaz vermişti. 1957 yılında Arap İsrail savaşı sonrası Filistinlilerin korunması için kurulan Yarmuk Kampı’nın nüfusu günümüzde savaştan kaçanların bölgeyi terk etmesiyle azaldı. Bölgede kalan sığınmacıların çoğu elektrik kesintisi tıbbi malzeme eksikliği gibi nedenlerle hayatlarını kaybediyor. Salgınlar ise çocukların hızla hastalanmasına ve ölmelerine neden oluyor. Bölgedeki sığınmacılardan Ebu Muhammed ise, bu şekilde yaşamaktansa kimyasal saldırı ile ölmeyi yeğlediklerini belirterek, “Niçin bizi kimyasallarla öldürmüyorlar? Birkaç dakika içinde hayatımızı kaybederiz. Bu şekilde ölmekten daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.