Adalet bakanı Bozdağ,’’ Yanlıştan dönmek erdemdir ‘’

Adalet bakanı Bozdağ,’’ Yanlıştan dönmek erdemdir ‘’
Yargılama sürecinin tarafları olanlara göre, yargıçlara, savcılara bakışımız, kararlara bakışımız değişirse, farklı farklı noktada durursak istediğimiz başarıyı elde edemeyiz.

Tigris Haber (Haber merkezi)-Hukukla ilgili bir takım yanlışlıkların olabileceğini kaydeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hukukla ilgili yanlışlıklar olabilir, dün oldu, bugün oldu, dün falana karşı oldu, bugün falana karşı, yarın bir başkasına olabilir. Bizim yapmamız gereken, yanlış olan, anayasa ve yasalara aykırı olan bir şey varsa onunla ilgili bir karşı duruşu hep beraber ortaya koymak gerekir. Şimdi ne oldu, dün siz şöyle dediniz, şöyle bir olay vardı, işte öyle yapılırken, siz böyle dediniz, işte böyle bir hadise var biz de böyle bir tavır takınırız anlayışı Türkiye’nin siyasetinde egemen olursa o zaman hukukun üstünlüğünü, kamil manada tesis etme noktasında, Türkiye’de almamız gereken mesafeyi kolay alamayız.’’ Dedi.

 

Yozgat’ta yaptığı açıklamada, "Bu kadro, manşetlerle, haberlerle, iftiralarla, operasyonlarla gelmediği gibi, bunlarla da gitmez, götürülemez. Kimsenin de buna gücü yetmez" diyen yeni Adalet bakanı Bekir Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü;’’  Yargılama sürecinin tarafları olanlara göre, yargıçlara, savcılara bakışımız, kararlara bakışımız değişirse, farklı farklı noktada durursak, bana karşı olduğunda yanlış, ona karşı olduğunda doğru bir anlayışmış gibi bir algı ve kabul içerisinde olursak o zaman Türkiye’de hukuk devletini güçlendirme ve eksiklerini giderme noktasında istediğimiz başarıyı elde edemeyiz. Eksikler olabilir, dün böyle, bugün böyle denebilir. Biz yanlış yapmış olabiliriz. Ama bir konuda bir yanlış yaptık diye illa o yanlışın peşinden gidecek halimiz yok.Yanlış yaptığında, erdemli olan o yanlıştan dönmesini bilendir. Onun içinde hukukun üstünlüğünü tesis noktasında Türkiye’nin alması gereken daha çok mesafe olduğunu ben görüyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Yargı görevi yapanlarla beraberler, yasamayla beraber, bütün siyasi partilerle beraber, bütün medya ile beraber. Bu ülkenin gerçek anlamda hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülke olmasını arzu eden, isteyen herkesle beraber birlikte biz bunu yapacağız. Bir birimizi itham ederek bunu yapmamız, bunu başarmamız mümkün değil, onun için de beraber yapmamız gerektiğine inanıyorum ve önümüzdeki süreçte de Türkiye’nin bu konularda atacağı adımları hep beraber daha ileriye taşıyacağımıza ben yürekten inanıyorum" şeklinde  konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.