Adalet Bakanı Gül'den 'Brunson savcısı' açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den 'Brunson savcısı' açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP'nin af talebiyle ilgili, "Cumhurbaşkanımızın söylediğinin üzerine söyleyeceğimiz bir şey yok.

Afla ilgili bir gelişme olursa haberiniz olur" dedi. Gül, Ankara-Washington hattında krize neden olan Brunson davasının savcısının değil, iddianameyi hazırlayan savcının görev yerinin değiştiğini açıkladı.

Bakan Gül, Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya gelerek, soruları yanıtladı. Bir gazetecinin ABD'li papaz Andrew Brunson'a ilişkin davanın savcısının görev yerinin değiştirildiği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Gül, şunları söyledi:

"Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeylerdir. Ama dosyaya bakan savcı değil, bildiğim kadarıyla. İzmir'de Başsavcının yapmış olduğu tasarruflardır. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür."

Gül, MHP'nin af teklifine ilişkin, "Oradaki tutum belli. Cumhurbaşkanımızın söylediğinin üzerine söyleyeceğimiz bir şey yok. Afla ilgili bir gelişme olursa haberiniz olur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, af konusunda "Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur" ifadesini kullanmıştı.

'AKINCI ÜSSÜ DAVASI SARKABİLİR'

Gül, FETÖ davalarıyla ilgili, "15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 dava var, 203'ü sonuçlandı. 86 dosya devam ediyor. Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı fazla olan davalar sarkabilir. Onun haricinde tüm darbe yargılamalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz" açıklamasında bulundu.(Kaynak: Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.