Adalet Kaya Çermik Devlet Hastanesi’ni sordu

Adalet Kaya Çermik Devlet Hastanesi’ni sordu
YSP Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Diyarbakır’a bağlı Çermik ilçesi Devlet hastanesindeki eksikleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Kaya, "Uzman hekim sıkıntısı var mı, yok mu" diye sordu.

TİGRİS HABER - Kaya, TBMM başkanlığına verdiği soru önergesinde gerekçelerini şöyle açıkladı:

“Kamu hastanelerinde yaşanan uzman hekim eksikliği sorunu hem yurttaşların sağlık hizmetlerine ulaşımını engellemekte hem de görev yapan doktorların iş yükünün artmasına sebep olmaktadır. Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde ikamet eden bir yurttaş, ilçedeki devlet hastanesinde sabit olarak yalnızca diş, çocuk ve fizik tedavi hekimlerinin hizmet verdiğini, diğer uzmanlık alanlarındaki hekimlerin haftanın bazı günlerinde çevre illerden görevlendirmeyle geldiklerini ifade etmektedir. Dahiliye uzmanından randevu almalarına rağmen o gün hastanede doktor olmadığı için muayene olamayan yurttaş, kendisi gibi çok sayıda hastanın mağdur olduğunu iletmektedir.”

Adalet Kaya, Bakana şu soruları sordu:

1) Çermik Devlet Hastanesi’nde kadrolu kaç uzman hekim bulunmaktadır?

2) Hastanelerdeki eksik uzman hekim kadrolarına yeni atama ne zaman yapılacaktır?

3) Son 5 yıl içerisinde kamu hizmetinden istifa eden uzman hekimlerin sayısı kaçtır ve uzmanlık alanlarına göre dağılımı nasıldır?

4) Yetişmesi yıllar süren emek isteyen uzman hekimlerin istifa etme nedenlerini ortadan kaldırmak için hangi sağlık politikalarını uygulayacaksınız? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.