Adana'da gençlik konferansı

Adana'da gençlik konferansı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Gençlik Meclisi, "Örgütlü gençlik ile özgür geleceğe" şiarıyla gençlik konferansı gerçekleştirdi.


ADANA -  Konferansta gençlik meclislerinin çalışma tarzı ve sistemin politikalarına karşı verilecek mücadele tarzından, gençliğin demokratikleşme sürecindeki rolü üzerinde tartışmalar yapılarak kararlar alındı. 

'Gençliğin tarzı bütüncül ve birleştirici olmalı'

Yapılan divan seçiminin ardından katılanlara hitap eden Van Milletvekili Kemal Aktaş, halk ve siyasi parti olarak dönüm noktası yaşadıklarını belirterek, halklara zorla dayatılan statülerin kabul görmediği bir dönemde gençliğe çok iş düştüğünü belirtti. Gençliğin özgür ve özerk bir yaşamı inşa etmede büyük rol oynayacağına dikkat çeken Aktaş, bu yaşamın örneğinin Kobanê'de gençler tarafından pratiğe sokulduğunu söyledi. Yapılacak konferansla birlikte gençliğin örgütlülüğünü yükseltecek kararlara imza atacağına inandığını belirten Aktaş, birleştirici, bütüncül örgütleme tarzının ele alınması ve mutlak kararlara ulaşılması gerektiğini ifade etti. 40 yıllık mücadele tarihini gençlik ve kadın dinamikleri sayesinde ayakta olduğunu belirten Aktaş, konferanstan çıkacak kararların Adana ve Çukurova için hayati önem taşıdığını belirtti. 

Yapılan konuşmaların ardından konferansta "Sistemin gençlik üzerindeki politikaları ve gençliğin politikalara karşı tutumu, seçim süreci ve demokratik ulus inşa sürecinde gençliğin rolü" gündem maddeleri olarak tartışıldıktan sonra planlama yapıldı.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.