ADEM okuma alışkanlığı kazandırıyor

ADEM okuma alışkanlığı kazandırıyor
Tatvan'da Sosyal Destek Programı kapsamında açılan Aile Destek Merkezi (ADEM), okuma alışkanlığının kazandırılmasına katkı sunuyor.

ADEM Koordinatörü Çiğdem Erkan, "İki merkezimizde bin 300 kadınımıza ulaştık. Bunlardan en az 200'ü düzenli olarak kitap okuyor" dedi.

BİTLİS - Tatvan İlçe Kaymakamlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açtığı iki Aile Destek Merkezi (ADEM), kadınlara okuma alışkanlığı kazandırdı. ADEM'de açılan kurslara katılan çok sayıda kadın, hem çeşitli branşlarda eğitim görüyor hem de günün belirli saatlerinde kütüphanede düzenli olarak kitap okuyor.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın eşi ve ADEM Koordinatörü Çiğdem Erkan, merkezde oluşturdukları kütüphane sayesinde kurslara katılan kadınların, okuma alışkanlığı kazandığını belirtti. Erkan, kütüphanede kadınların ilgisini çekebilecek aile, çocuk gelişimi kitapları ile romanlar ve sosyal konuları içeren kitapları bir araya getirdiklerine değinerek, şöyle konuştu:

"Merkezde kitap okuma saatleri belirledik. O saatlerde herkes düzenli olarak kitap okudu. Bu zamanla alışkanlık haline geldi. Şu anda çok ciddi sayıda kitap okuma alışkanlığı kazanan ve kitap okuyanlar var. Hiç kitap okumayan genç kız ve kadınlar, burada çok ciddi sayıda kitap okuyarak belli bir sayıya ulaştı. Ancak bunu devam ettirmeleri önemli. Peygamber efendimizin dediği gibi 'az olsa da bunun devamı önemlidir.' Bu devamlılık sağlandı. İki merkezimizde bin 300 genç kız ve kadınımıza ulaştık. Bunlardan en az 200'ü düzenli olarak kitap okuyor. Üniversite mezunlarının bile düzenli okuma noktasında sıkıntı çektiğini düşündüğümüzde, Türkiye'de ve ilçemizde bu sayının ne kadar önemli olduğunu görürüz."

“Bu rakam çok önemli”

Doğu Anadolu Bölgesi ele aldığında bu rakamın çok daha önemli olduğunu bildiren Erkan, küçük rakamlardan büyük işler çıkardıklarını kaydetti. ADEM'lerde Tatvanlı kadınlara ev ortamı sunulduğunu dile getiren Erkan, kursların birer araç olduğunu ve kurslarda kadınların el emeği göz nuru dökerek çeşitli ürünler de yaptığını ifade etti. Erkan, "Bu işlerin en önemli yanı insandır. Bu kurslarımızın devamının sağlanacağına inanıyoruz. Bu kurslar SODES projeleriyle açılıyor. Buradaki çalışanlarımız ve canı gönülden destek verenler oldukça bu kursların devam edeceğine inanıyorum. Kadınların gelişimine destek sunan bu kursların devam etmesini arzuluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.