Adilcevaz’da süne ile mücadele çalışması

Adilcevaz’da süne ile mücadele çalışması
BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde hububat ekim alanlarında görülen ve her yıl ürün kaybı ve kalite düşüklüğüne sebebiyet veren süne zararlısına karşı çalışma yapıldı.

İlçe genelinde yapılan çalışmada süne zararlısının Aygır ve Yıldız köyünün bazı tarlalarında zarar eşiğine ulaştığı tespit edildi. Tespit edilen alanlarda tarım ekipleri tarafından ilaçlama çalışmalarına başlandı. Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bayram Baran, süne ile mücadelede ilaçlanacak alanların tespiti için teknik ekiplerce sürvey yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

bitlis1.jpg

“İlimizde yapılan hububat tarımının en önemli sorunlarından olan süneye karşı ilaçlı mücadele başladı. İlkbahar aylarında süne kışlak alanlarında yapılan kışlak sayımları ve hububat alanlarına yapılan göçler takip edilmiş olup, yapılan çalışmalar sonucu sünenin ilaçlama eşiğine ulaştığı görüldüğü Adilcevaz ilçesine bağlı Aygır Gölü Köyü ve Yıldız köyünün bazı hububat tarlalarının ilaçlanması için muhtarlara ve çiftçilere çiftçi mektubu ve SMS atılarak konu ile ilgili bilgilendirilmiştir. Ayrıca bölge çiftçilerine süne zararlısının görüldüğü ve zarar eşiğine gelinmiş olan köylerde köy muhtarlarımızın zaman geçirilmeksizin ilaçlamaya başlamaları için üreticilerimizi uyarmaları gerekmektedir.” (iha)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.