Adını değiştirin süper lige çıkartalım

Adını değiştirin süper lige çıkartalım
Adını değiştirin süper lige çıkartalım

 

 

Son haftalarda hakem hataları ve isim değişikliği talebi ile gündeme gelen Amedspor’un Kulüp Başkanı Nurullah Edemen gündeme dair konular hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Edemen, Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Cumali Atilla ile yaptıkları konuşmanın perde arkasını ilk kez gazetemize açıkladı.

 

 

Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor geçtiğimiz hafta sonu Zonguldak Kömürspor ile oynadıkları maçı 3-2 kaybetti. Ancak maçın skorunu Zonguldaklı futbolculardan çok karşılaşmayı yöneten hakemin yanlı kararları belirledi. İlkyarısı Amedspor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında sahada futbol dışında her şey vardı. Bir yandan Zonguldak taraftarlarının çirkin sloganları diğer yandan maçı yöneten hakemin iki penaltı kararı ve de tartışmalı iki kırmızı kart göstermesi ile rengini belli etti.

 

Gittiği her yerde benzer sorunlar yaşayan Amedspor’un başına bunlar yetmezmiş gibi geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Cumali Atilla, “Amedspor ismini değiştirsin, maddi yardımda bulunuruz’ sözleri kentte en çok konuşulan konuların başında. Bizde Tigris Haber Gazetesi olarak Amedspor’un son dönemlerdeki hatalı hakem kararlarını ve kayyum Cumali Atilla’nın açıklamalarını Amedspor’ın başındaki isme sorduk. Başkan Nurullah Edemen’in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

Soru: Amedspor ile Zonguldak maçında istenmeyen olaylar yaşandı. Sizce Amedspor'un önü mü kesilmek isteniyor?

 

HAKEM BİZE KARŞI ART NİYETLİ

Nurullah Edemen: Takip ettiğimiz izlediğimiz kadarıyla hakemin yönettiği kararların çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Bundan kaynaklı hakemin art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ilk yarının 25. dakikasında Apo'ya gösterilen ikinci sarı kartın, kırmızı kartın doğru olmadığını düşünüyoruz. Bırakın kırmızı kartı; kartlık bir pozisyon yok. İkinci yarı da Kamil 'in yaptığı harekete de kırmızı kart gösterdi. Bunun aslında bir çakma olduğu ki Kamil de zaten  futbolcu kardeşimizin üstüne düştü verilen kart penaltı kararının da  çok net ortada yani kırmızı kart gerektirmeyen,  bunun da penaltı olmadığını düşünüyoruz. Kaldı ki bütün bunların üstünde biz 90 artı da gol attık çok net ve temiz bir gol olmasına karşın hakem saymadı. Bütün bunları üst üste topladığımızda biz hakemin art niyetli olduğunu, kasti olarak bizi orada katlettiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili zaten TFF ile görüşmelerim oldu, Merkez Hakem Komitesi başkanı Yusuf Bey' ile görüşmem oldu. TFF'nin yönetim kurulunda ilgili arkadaşlarla da görüşmelerimiz oldu. Bu konuyla ilgili yazılı başvurularımızı da yapacağız. Bu maçın gidişatını sonucunu değiştirir mi? Hayır. Böyle bir şey olmayacak sonucun değişmeyeceğini biz de biliyoruz ama en azından bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olunması gerektiğini hissederler, bu anlamda çalışmalarımızı yapıyoruz.  İşin özeti şu ki hakemin bize karşı art niyetli olduğu kanısındayız.

 

Peki tüm bunları yan yana değerlendirdiğimizde acaba Amedspor'un önü mü kesilmek isteniyor?

SPOR CAMİASINDAKİ İNSANLAR HAZM EDEMİYOR

 

Nurullah Edemen: Sizler de biliyorsunuzdur basından da takip ediyorsunuzdur "Amed" isminden kaynaklı takımımıza karşı, bir karşı duruş var, çünkü Amed ismi  "Kürtçedir" ve bunu bazı kesimler hazmediyor. Bazı kesimler derken  futbolun dışına taşırmak istemiyorum; futbolun içindeki bazı kesimler hazmedemiyor diye düşünüyoruz. Bundan kaynaklı da her rakibimiz bize karşı performansını arttırarak oynuyor, artı deplasman maçlarında da seyircilerin bile bize karşı inanılmaz tezahüratları  ve tutumları var, bunlar bizi huzursuz ediyor. Evet ellerinden gelse muhakkak ki Amedspor'un Türkiye gündeminde olmaması için önünü kesmek isteyecekler ama biz de karşılığında daha çok inanarak daha çok azmederek başarımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu güne kadar aldığımız sonuçlar da kendi grubumuzda, puan tablosundaki durumumuz bütün bu baskılara ve haksızlıklara rağmen iyi yerde. Ligin sonunda da daha iyi yerde olacağımıza inanıyoruz.

Peki hatalı hakem kararları böyle devam ederse, takım nasıl bir yol haritası izleyecek?

BİZ SAHADA KAZANACAĞIZ

Tabi bunlara karşı bir şekilde; karşı durum yapacak şansımız yok.  Sonuçta futbolun kuralları bellidir. Bir maç tescillendikten sonra hakemin kural hatası yok ise o maçın sonucu değişmez. Burada bizim yapmamız gereken biz hakemin kararını da iyiye yormalıyız. Bize düşen bu konuda bütün sporcu kardeşlerimizin teknik heyetin taraftarlarımızın bizim arkamızda çok net durması gerekir. Amedspor bu gün ne kadar gerçekten tüm haksızlıkların, ötekileştirmelerin ve baskıların karşısında çok net ve dik durdu,  bundan sonra da bu duruşundan ödün vermeyecek. Biz sahada kazanmaya bakacağız onlar masa karşısında kazanmaya çalışsa da bizim yapmamız gerek bunları. Birbirimize daha çok inanarak kenetlenerek daha da hedefe odaklanarak sahada maç kazanmak. Bunun içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Cumali Atilla'nın "Amedspor ismini değiştirirse maddi yardımda bulunuruz" açıklaması oldu. Öncelikle takımın ismini değiştirmeyi düşünüyor musunuz ve bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

ADINI DEĞİŞTİRİN SÜPER LİĞE ÇIKARTALIM

Nurullah Edemen: Biz bundan yaklaşık bir buçuk ay önce yaptığımız genel kurul sonrasında yeni yönetim olarak Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla Beye ziyarette bulunduk. Yeni yönetim olarak kendimizi tanıttık. Takımımızın sıkıntılarını dile getirdik ve bunu bütün spor kamuoyu ve yöneticilerde bilir. Kentin yerel yönetimleri mutlak suretle, kentin takımına destek verir, bu her yerde böyledir. Bugün Türkiye'ye baktığımızda çok net belediye tarafından yönetilen ve imkanlarından faydalanan bir çok kulüp vardır. Amedspor da bu kentin takımı isek, kentin yerel yönetiminden destek almak isteriz, biz bunu talep etmeye gittik. Cumali Bey ile yaptığımız sohbet de, Cumali Bey bizim de yönetim de olmamız gerektiğini, hatta 7 kişi vermek istediklerini ve bunla ilgili çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdi. Artı takımın adının değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Amed değil de Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor yapılması istendi. Biz de orada çok net ifade ettik. Zaten bu takım daha önce Büyükşehir Belediyespordu ama halktan taraftardan bir destek almıyordu tribünler boştu bu takımın. Amedspor adını aldıktan sonra biz taraftar kitlesi kazanmaya başladık. inanılmaz bir taraftar yoğunluğumuz oldu. Hem Diyarbakır’ın içinde hem Güneydoğu'da ve hem de bütün Türkiye genelinde çok inanılmaz bir taraftar kitlemiz oluşmaya başladığı için böyle bir şeyin doğru olamayacağını Cumali bey'e söyledik. Yönetime girme konusunda da biz yine ifade ettik. Biz zaten genel kurula gidiyorduk, böyle bir istek vardıysa o zaman bizimle iletişime geçmeniz gerekirdi. Veya biz de yönetimde olmak istiyoruz diyebilirdiniz. Biz de koşullara bakardık varsa öyle bir konjektör seve seve yardımcı olurduk. Sonuçta belediye de bu kentin yerel yönetimidir. Biz de sonuçta onlarla çalışmaktan keyif duyarız. Ama bu koşullarda değişmesi mümkün değil dedik. Delege Genel Kurulda adını değiştirebilir diye de belirttik. Bize tamam siz bilirsiniz dedi. Bakın, isterseniz değerlendirin dendi. Ona göre tekrar konuşuruz dedi. Adı değişirse Amedspor'un arkasında olacaklarını söyledi. Her türlü desteği sunabileceklerini takımı önce 1. Lige, sonra Süper Lige taşıyacaklarını ifade etti. Teşekkür edip ayrıldık oradan. Amedsporun adı bizim isteğimiz ve arzumuzla değişmez. Bu genel kurullarda alınacak bir karardır. Yarın bir gün genel Kurulda böyle bir isim çıkarsa yapacak bir şey yok. Canım istedi diye bu takımın adını Edemenspor yapmak gibi bir lüksüm yok. Cumali Beyle yaptığımız görüşme budur. Ayrıca bu görüşmeye ben tek katılmadım, 7 arkadaşımla birlikte katıldık. Yine söylüyorum yerel yönetimler kentin desteklediği halkın takımı olan takımlara destek vermek zorundadır. Biz bütün bu olumsuz görüşmelere, olumsuz fikirlere karşın da hala Belediyenin bize destek olması gerektiğini düşünüyor ve bekliyoruz.

 

Peki son olarak ne söylemek istersiniz?

BU TAKIMA DESTEK OLUN

Şunun bilinmesini istiyorum. Amedspor kulübü bir spor kulübüdür bize her zaman her yerde takımın siyasal bir takım olduğunu reddediyoruz. Siyasetle hiç bir ilgisi yoktur. Kimse de bizi siyasete çekmesin. Biz spor kulübü olarak anılmak istiyoruz. Spor kulübü olarak popüler olmak istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Bu da tamamen kentin bütün dinamiklerinin, STK'ların, iş camialarının ve iş insanlarımızın destekleriyle olur. Biz de elimizden geldiğince takımı başarılı kılacağız. Ama önce kentin birbirine kenetlenmesi şart. Ben halkımızın daha çok yanımızda olmasını istiyorum. Önümüzdeki süreçte bir yardım kampanyası başlatacağız. Takımımızın ekonomik sıkıntıları var. Bu ekonomik kampanya sürecinde de başta Diyarbakır halkının ve insanının sonra da bölgedeki  ve Türkiye'deki Amedspor sevdalıların desteklerini bekliyoruz”

Dilek AKIN-Özcan YILDIZ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.