Adıyaman Soma için ses verdi

Adıyaman Soma için ses verdi
TÜM KÖY-SEN’den soma faciası açıklaması:"Yaşanan bu iş cinayetlerine sessiz kalırsak yarın aynı acının bizim ailemize düşmesi de mümkündür"

ADIYAMAN (İHA) - Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasıyla dolayısıyla Tüm Köy-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Soma'daki maden faciasını sessiz kalınmaması istendi. 

Demokrasi Parkı'nda basın açıklamasını okuyan Tüm Köy-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ramazan Gökay, “Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan bir kömür ocağında elektrik trafosu patladı. Patlama nedeniyle göçük sonucu yüzlerce işçi mahsur kaldı. İlk açıklamalara göre yüzlerce işçi hayatını kaybetti. Mahsur kalan işçilerin aileleri ve yakınları yürekleri ağızlarında iyi bir haber bekliyorlar.
Daha önceden Türkiye Kömür İşletmeleri bünyesinde devlete bağlı olan ocak, işçilerin ve sendikaların bütün itirazlarına ve direnişlerine rağmen özelleştirilmişti. Özelleştirilen bütün maden ocaklarında ise, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri hiç uygulanmıyor. Madenler taşeron şirketlerin kaçak, hiçbir denetime tabi olmadan üretim yaptıkları yerler haline geldi.
Hükümet ise, denetimleri yapmak yerine ‘Kader’, ‘ Güzel öldüler’, “Fıtratında bu var” diyerek daha fazla iş cinayetinin önünü açtı. Yalnızca Manisa’nın Soma ilçesinde son 1 yılda 5 bin iş kazası yaşandı.” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.