Adsız Narkotikler, Diyarbakır'da

Adsız Narkotikler, Diyarbakır'da
Dünyada uyuşturucuya karşı mücadelesi ile bilinen ve 142 ülkede örgütlü olan Adsız Narkotikler (Narcotics Anonymous - NA), Diyarbakır’da etkin bir çalışma başlatmak için madde bağımlıları ile bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Amed Madde Bağımlıları ile Mücadele Platformu’nun davetlisi olarak kentte gelen ve Türkiye temsilcisinin içerisinde olduğu 3 Adsız Narkotikler üyesi uyuşturucuya karşı mücadele yöntemlerini anlattı. Adsız Narkotikler daha sonra toplantılarını sadece bağımlı kişiler ile gerçekleştirerek Diyarbakır’da ‘Adsız Narkotikler’ grubu oluşturmanın ilk adımını attı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Tigris Resepsiyon salonunda düzenlenen toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Amed Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platform bileşenleri ve bir grup üniversite öğrencisi katıldı.

Programda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, yönetim olarak madde bağımlılığına karşı etkin bir mücadele içerisinde olacaklarını söyledi. Diyarbakır’da kapsamlı bir alan araştırması için hazırlık çalışmalarının sonuna gelindiğini dile getiren Anlı, 10 bin 357 kişi ile yapılacak anketin sonunda hem merkez hem ilçelere dönük bilimsel sonuçlar elde edileceğini belirtti. Maddeye karşı mücadele kapsamında Adsız Narkotikler’in Diyarbakır’da başarılı olacaklarına inandıklarını söyleyen Anlı, Büyükşehir Belediyesi olarak kapılarının her türlü desteğe açık olduğunu kaydetti.

Aktarımlarını sunumlar şeklinde yapan Adsız Narkotikler, 11. maddeleri gereği basın, radyo ve gazete gibi söyleşilerde adsızlıklarını korumak üzere görüntülerinin mozaiklenerek yayınlanmasına izin verdiklerini söyledi. Adsız Narkotikleri kar amacı gütmeyen uluslararası toplum tabanlı bir organizasyon olarak tanımlayan üyeler, 1953 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Adsız Narkotiklerin tamamının geçmişte uyuşturucu madde kullananlardan oluştuğunun dikkat çekildiği aktarımda, bağımlılığı salt bir hastalık olarak gördüklerini ve bunun için de birbirlerini destekleyerek maddeden uzak kalmayı başardıkları belirtildi. Düzenli olarak belirlenen gün ve saatlerde yapılan toplantılarda üyelerin bir araya geldiğini ve oluşturulan samimi ortamlarda uyuşturucu olmadan yaşamayı ve iyileşmeyi birbirlerine öğrettiğini ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.