Af Örgütü’nden İran’a idama mahkum 7 Kürt için çağrı

Af Örgütü’nden İran’a idama mahkum 7 Kürt için çağrı
Uluslararası Af Örgütü, İran’da devam eden eylemlere katıldıkları gerekçesiyle idama mahkum edilen 7 Kürt için acil eyleme geçilmesi çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER - İran’ın başkenti Tahran’da, Jîna Mahsa Amînî’nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 7 Kürt yurttaş daha idama mahkum edildi. Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı bir açıklamayla İran rejimi tarafından idama mahkum edilen 7 Kürt yurttaş için acil eyleme geçilmesi çağrısı yaptı.

‘Yargılamalar adil değil’

7 Kürt yurttaş için imza kampanyası başlatan Af Örgütü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Muhammed Borogani ve Mahand Sadrat Madani, Elburz eyaletinde; Mecid Kazımi, Salih Mirhaişimi ve Said Yakubi, İsfahan eyaletinde; Mücahid (Abbas) Kurkur Huzistan eyaletinde; İbrahim Narui, Mansur Dahmarde, Kambiz Harut, Şuayib Mir Beluczehi Rigi, Mansur Hut ve Nizamuldin Hut Sistan ve Belucistan eyaletinde; Manuşehr Mehman Navaz, Muhammed Gobadlu, Said Şirazi, Ebulfazl Mehri Hüseyin Hacilu ve Muhsin Rezazade Garagolu ise Tahran eyaletinde yargılandı. En az 7 kişi, ‘Kasten öldürme’ suçlarını işlememelerine rağmen idam cezası gerektirmeyen katalog suçlar çerçevesinde idama mahkûm edildi.”

Yargılanmaların adil olmadığı belirtilen açıklamada, tutululara işkence ve baskı altında itiraflar yapıldığı kaydedildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.