AFAD'da toplanan yardım paraları ailelere verilmeye başlandı

AFAD'da toplanan yardım paraları ailelere verilmeye başlandı
Soma'da ölen 301 madenci için Başbakanlık bünyesinde AFAD tarafından toplanan yardımlar, maden şehitlerinin ailelerine verilmeye başlandı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu Başbakanlık bünyesinde AFAD tarafından toplanan yardımlar, maden şehitlerinin ailelerine verilmeye başlandı.

"Paralar hesaplara yatırıldı"

AFAD'da toplanan yardım paraları 301 maden şehidinin ailelerine Halk Bankası aracılığı ile teslim ediliyor. Yapılan işlerle ilgili bilgi veren Soma Halk Bankası şube Müdürü Hakan İlsezer, "AFAD tarafından toplanan yardım öncelikle bankaya aktarıldı. Paralar 301 şehidimizin hesaplarına geçti. Bu kişilerin yakınları bankamıza veraset belgeleri ve nüfus cüzdanları ile başvurması sonucunda hesap yoluyla ya da nakden ödeme şeklinde yardımları ulaştırıyoruz. Bir de Türkiye’deki herhangi bir Halk bankası şubemizden başvurmaları sonucunda istedikleri gibi bu işlemleri ücretsiz bir şekilde aktarabilir ve yapabilirler." dedi.

"Çocukların eğitimi için kullanacağım"

Madende şehit olan Celal Sevinç´in eşi Havva Sevinç bankaya yatırılan 156 bin 540 lira yardım parasını çekmek için gelenlerden biri. Havva Sevinç şunları söyledi: "Bu parayı yatıranlardan öncelikle Allah razı olsun. Bu yatan parayı, 3 tane çocuğum var. Onların okuması için eğitimlerinde kullanacağım. İnşallah ölmezsek, Allah da nasip ederse eğer, o günleri görürsek bunları yapmayı istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.