Afrin kırsalındaki Kel Tepe'de şiddetli çatışma

Afrin kırsalındaki Kel Tepe'de şiddetli çatışma
Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin kırsalındaki Kel Tepe'de şiddetli çatışmalar çıktı.

Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin kırsalındaki Kel Tepe'de şiddetli çatışmalar çıktı. Can kayıpları ve yaralıların olduğu, çatışmanın devam ettiği haberleri paylaşılıyor.

DHA'ya göre Hatay'ın Hassa ilçesinin karşı tarafına düşen Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sıralarında çatışma çıktı.

Haberde ağır silahlarla saldırıda bulunan 23 YPG'linin öldüğü yönünde bilgi paylaşıldı

DHA'ya göre tünellerden çıkan YPG'liler, ellerindeki ağır silahlarla polis özel harekat (PÖH), jandarma özel harekat (JÖH) ve koruculardan oluşan timlere saldırmaya başladı. Haberde güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle başlayan çatışmada askerlerin can kayıpları ve yaralılar verdiği aktarıldı.

Çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, YPG'nin bulunduğu Kel Tepe bölgesi sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de YPG'nin saldırısına uğradı.

Bir helikopter isabet alınca iniş yapamayarak geri çekildi.

Bölgeye inen helikopterler durumu ağır olan yaralıları tahliye ederek Hatay ve ilçelerindeki hastanelere taşıdı. Durumu daha iyi olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.