AGD’den “Mekke’nin Fethi” etkinliği

AGD’den “Mekke’nin Fethi” etkinliği
Tigris Haberi ziyaret eden Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin,  “Mekke’nin Fethi” etkinliğine çağrı yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin,  gazetemizi ziyaret ederek “Mekke’nin Fethi” etkinliğine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

“Mekke’nin fethi” programına davet

Ergin, etkinliğe ilişkin şu bilgileri paylaştı: “31 Aralık akşamı 19:30’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde Mekke’nin Fethi programını icra edeceğiz. Programımıza tüm halkımız davetlidir. Programımıza gazeteci yazar Ali Haydar Haksal davetlidir. Hakeza ezgileriyle Yusuf Didar programımıza katılacak. Programda Kur’an ziyafeti ve sinevizyon gösterimi olacak. 15 Aralık’ta da ‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi’ yarışması düzenlemiştik. Bu yarışmada dereceye giren kardeşlerimize ödül takdim edeceğiz.”

anadolu-(2).jpg

‘Fetih işgal değildir, gönüllerin fethidir’

“Mekke’nin fethi” etkinliğini Anadolu Gençlik Dernekleri olarak tüm Türkiye’de aynı anda 600 kadar noktada icra edeceklerini belirten Ergin, şöyle konuştu: “Bu etkinliklerde Mekke’nin fethinin günümüze uyarlanmasına bakıldığında aslında fetih’in bir işgal olmadığını, gerçek manada kalplerin fethi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Peygamber efendimiz, kendisine her türlü zulmü, haksızlığı yapan bir topluluğu fethetmeye gittiği zaman bile orada tevazuuyu, hoşgörüyü elden bırakamamıştır. Devenin üzerine şehre girerken secdeye eğilmiştir ve şehre girdiği zaman da kan dökmemiştir. Kendisine zulmedici olanlara karşı affedici olmuş ve bunun neticesinde de insanlar İslam’a geçmiştir. Dolayısıyla fetih işgal değildir, gönüllerin fethidir. Biz de fetih ruhunun manasını bu vesileyle gündeme getirmek istiyoruz. Fetih ruhunda emanetin ehil elere verilmesini, sevgi, barış ve kardeşlik ruhunu ifade etmiş oluyoruz.” Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.