Ağrı Dağı zirvesinde aşure molası

Ağrı Dağı zirvesinde aşure molası
Ağrı Dağı zirve tırmanışından sonra Doğubayazıt Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğubayazıt Ticaret ve sanayi Odası iş birliği ile Nuh'un Gemisi'nin izinde düzenlenen Aşure-i Nuh programına katıldı.

TİGRİS HABER - Ağrı Dağı'nda zirve yapan bir grup Polonyalı ve Hong Konglu turist, zirve tırmanışından sonra Doğubayazıt Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğubayazıt Ticaret ve sanayi Odası iş birliği ile Nuh'un Gemisi'nin izinde düzenlenen Aşure-i Nuh programına katıldı.
Doğubayazıt ilçesine bağlı Telçeker köyünde Muharrem ayı dolayısıyla hem Kerbela şehitlerini anmak hem de Nuh Tufan'ının ardından Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda karaya oturmasından sonra gemide kalan son yiyeceklerin karıştırılarak yapılan ilk yemek olan aşureyi, ortaya çıktığı topraklarda dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen programda, Ağrı merkez ve ilçelerinden gelen vatandaşların yanı sıra onlarca yerli ve yabancı turist, Nuh'un Gemisi'nin izi ile Ağrı Dağı manzarası eşliğinde dağıtılan aşureyi tattı. Aşure yiyen turistler, Ağrı'ya hayran kaldı.
Aşure dağıtımı öncesi gerçekleştirdikleri etkinliğe ilişkin konuşan Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Nuh'un Gemisi'nin izinin nerede olduğu konusunda, Ağrı ile Şırnak arasında tatlı bir rekabet olduğunu ifade ederek, amaçlarının kentin tanıtımını yapmak ve turizm faaliyetlerini canlandırmak olduğunu söyledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.