Ağrı'da jandarma karakoluna intihar saldırısı

Ağrı'da jandarma karakoluna intihar saldırısı
Patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 24 asker yaralandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, PKK  mensupları tarafından jandarma karakoluna patlayıcı yüklü traktörle yapılan  intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 24 asker  yaralandı. 

Alınan bilgilere göre, saat 03.00 sıralarında Doğubayazıt ilçesine 15  kilometre uzaklıkta bulunan Iğdır karayolundaki Karabulak Jandarma Karakoluna  yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenlendi. Karakolda büyük çapta hasarın meydana geldiği saldırıda, ilk  belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 24 asker yaralandı. Yaralı askerler, çevre il ve ilçelerden gelen ambulanslarla  hastanelere kaldırıldı.

AMBULANS DA SALDIRIYA UĞRADI

Yaralı almaya giden bir ambulans ise silahlı saldırıya uğrarken, Diyadin ilçesinde bölgeye takviye gelen bir ambulans ise yolda kaza geçirdi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda zırhlı ekip sevk edilirken, polis ise Karabulak köyünde giriş çıkışları kapatarak geniş çaplı operasyon başlattı. 

Olay yerine 17 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe sakinleri, patlamanın etkisi ile deprem olduğunu sanıp dışarı çıktılar. 

VALİLİKTAN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesinde karakola düzenlenen saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.  Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,"Bugün sabah 03:00 sularında ilimiz Doğubayazıt ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Iğdır yolu üzerindeki Karabulak Jandarma PKK mensupları tarafından 2 ton bomba yüklü traktörle intihar saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 24 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.