Ağrı’daki hayvan pazarındaki sorunlara tepki

Ağrı’daki hayvan pazarındaki sorunlara tepki
Ağrı’da, yapımı uzun bir süreyi kapsayan hayvan pazarı hizmete açılması ile başta trafik ve yer darlığı olmak üzere pek çok sıkıntı hayvan satıcılarının tepkisini çekiyor.

AĞRI - Ağrı’nın 5 kilometre dışında yeni yapılan hayvan pazarı, yerinin dar ve başka arsaların ortasına yapılmasından dolayı hayvan satıcılarının tepkisini çekiyor. Trafiğin aksamasının yanı sıra trafik kazası riski de oluşturan hayvan pazarındaki satıcılar bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Hayvancılıkla uğraştığını ve başka geçim kaynağı olmadığını söyleyen Ali Çelik, “Ağrı’da küçükbaş hayvan diye bir şey kalmamış. Büyük baş hayvan ise bir az daha iyi. Hayvan pazarı buraya geldi. Hiç güzel olmadı. Çünkü burada arabaların durabileceği bir yer yapılmamış. Meydanın dışında bir yerde rampa yapılmış arabalar orda duruyorlar. Yarın biri çıksa dese bu arsa benim, arabalar burada duramaz o zaman ne yapacağız. Arabaların durduğu yer çok dar. Her gün bir kaza oluyor. Yük taşıyan araç sahipleri zaten günde 20 TL kazanıyorlar, onu da araba tamirine veriyorlar" diye konuştu.

'Hizmet değil eziyet'

Pazarın yapılma amacının hizmet değil eziyet olduğunu kaydeden Çelik, "Bu halka yapılan büyük bir hakarettir. Hayvan pazarının yapıldığı yerin geniş bir yer olması gerekir. Belediye pazarı alıp karayolunun hemen yanında yapmış. Belediye başkanın babasının arsası var burada. Daha değer kazansın diye meydanı alıp buraya getirdi. Baharda bu arsa sahipleri bu arsalarında bir işyeri açsalar o zaman arabaların yolu da kalmaz” dedi.

‘Belediye bu yeri yaptı ama devamını getirmedi’

Uzun yıllardır yük taşıma işi yaptığını belirten Metin Öz de belediye başkanının menfaatleri için hayvan pazarını buraya getirdiğini söyledi. Öz, “Meydan var, ama araçların durup hayvanları yükleyebileceği birkaç rampa var. O rampalar da başkasının arsasında yapılmış. Arsa sahipleri yarın bırakmasalar ne olacak o zaman. Belediye bu yeri yaptı, ama devamını getirmedi. Gelip burada herhangi bir temizlik yapılmıyor. Ben belediye başkanının yanına gittim. Diyor bilmem park yapmışım bilmem ne yapmışım. Ben açsam park benim neyime yarar ki. Belediye başkanı yeni hayvan pazarı yapmışım diyor. Ben araç sahibiyim yük aldığımda üç saatte rampada çıkamıyorum. Çünkü araçların durabileceği fazla yer yok. Madem burayı yaptım diyor, o zaman her şeyin yeri olması gerekirdi. Şu an araçlar hayvanlar her şey birbirine karışıyor” dedi.

hayvan-pazari-(3).jpg

hayvan-pazari-(4).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.