Ağrı'yı "barış" kenti yapacağız

Ağrı'yı "barış" kenti yapacağız
Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, seçim süresi boyunca çalışmalara katılan yurttaşlarla bir araya gelerek, seçim değerlendirmesi yaptı.

 Sakık, Ağrı'yı barış ve hizmet kenti yapacaklarını vurgulayarak, "Bütün sorunları halkımızla birlikte çözmeye çalışacağız" dedi.

AĞRI'da tekrarlanan yerel seçimleri farkla kazanan BDP'li belediye eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, seçim süresi boyunca çalışmalara katılan yurttaşlarla bir araya gelerek, seçim değerlendirmesi yaptı. BDP'nin Dörtyol kavşağında bulunan seçim irtibat bürosunda yapılan değerlendirme toplantısına çok sayıda kişi katıldı.

Sakık, herkese teşekkür ederek, Avrupa, Türkiye ve Kürtlerin yaşadığı her yerde gözlerin Ağrı'da olduğunu dile getirdi. Ağrı halkının iktidar partisinin parasına, göçüne ve baskısına rağmen onurlu duruşunu sergilediğini vurgulayan Sakık, "Ağrı halkı yoksulluğuyla cebelleşti ama onların parasına bakmadı. Ağrı tarih yazdı. Bu tarihi tüm arkadaşlarımız el ele vererek, birlikte çalışması ile oldu. Burada yediden yetmişe tüm arkadaşların emeği var. Sayın Öcalan'da biliyordu Ağrı halkının tarih yazacağını. Çünkü seçim sonuçları daha açıklanmadan Sayın Öcalan'ın mesajı yayınladı ve mesajda Ağrı halkına özel selamlarını göndererek, Ağrı halkına güvendiğini belirtmişti. Başta Sayın Öcalan'a ve tüm Kürt halkına nasıl layık olacağımızı düşünmeliyiz" dedi.
"Devletin yakasına yapışacağız"
Ağrı'yı barış ve hizmet kenti yapacaklarını söyleyen Sakık, "Ağrı'da tüm mahallelerimizin sorunları var. Hepsi ile tek tek ilgileneceğiz. Halkımızla ortaklaşa tüm sorunları çözmeye çalışacağız. Halkımıza hizmetlerini yapacağız. Tabi yaptığımız hizmetlerle birlikte Ağrı'yı barış kenti yapacağız. Aşiretler arasındaki sorunları, köyler arasındaki sorunları da çözmeye çalışacağız. İlk önce bu şehrin yaralarını sarmaya çalışacağız. Bize söz veren kardeş belediyeler ve devletin yakasına yapışacağız. Halkımızın hak ettiği tüm hizmetleri halkımıza sunacağız" diye konuştu. (diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.