Ahıska Türklerinin Ahlât’a yerleştirilmesine tepki

Ahıska Türklerinin Ahlât’a yerleştirilmesine tepki
Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK), 218 Ahıska Türkü ailenin Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Ramazan YAVUZ - Haber

TİGRİS HABER - PWK, " Sormak lazım: Türkçe konuşan halkın yaşadığı bir il, ilçe yok muydu da, Ahıska Türkü aileler Kürtlerin yaşadıkları bir ilçeye yerleştirilmektedirler? Kürdistan’ın demografisini değiştirme siyaseti devam ediyor!" dedi.

ahiska-turkleri-1.jpg

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş nedeniyle 2 yıl önce bölgeden tahliye edilerek Elazığ’ın Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi'nde tutulan 2 bin Ahıska Türkünden 218 aileden oluşan yaklaşık 703 kişinin Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilmesine Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK), tepki gösterdi. PWK. Tarafından yapılan açıklamada, şunlar yer aldı :

ahiska-turkleri-4.jpg

"Türkiye Devleti, 703 kişiden oluşan 218 Ahıska Türkü aileyi kalıcı iskanları için Kuzey Kürdistan’ın Bitlis ili Ahlat ilçesine yerleştirdi. Türkiye Devleti, TC’nin kuruluşundan bu yana, bir çok kez, Kürdistan’ın demografik yapısını değiştirmek amacıyla, Kafkasya, Afganistan, Balkanlar ve Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nden bazı insanları Kuzey Kürdistan’a yerleştirmiştir. Ama, açıktır ki Türkiye Devleti, bu siyasetinde fazla bir başarı sağlayamamış, bu uygulamasıyla Kuzey Kürdistan’ın demografik yapısını değiştirememiştir.

ahiska-turkleri-2.jpg

Demografik yapı değiştirilmek isteniyor

Bitlis’in Ahlât ilçesine 218 Ahıska Türkü aileyi yerleştirmesi de, yine Türkiye Devleti’nin Ahalat vb. şehirlerin, Kuzey Kürdistan’ın demografisini değiştirmeyi amaçlayan anlayışının devamıdır, dışa vurumudur. Sormak lazım: Türkçe konuşan halkın yaşadığı bir il, ilçe yok muydu da, Ahıska Türkü aileler Kürtlerin yaşadıkları bir ilçeye yerleştirilmektedirler?

Evet, Kürdistan, Kürt millet ve Kürdistan halkının ülkesidir; Türkiye Devleti’nin başka halkları Kuzey Kürdistan’a yerleştirme hakkı yoktur. Türkiye Devleti, Kürdistan’ın demografik yapısını bozmayı hedefleyen tüm siyaset ve uygulamalarından derhal vazgeçmelidir."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum