Ahmet Türk; ’’ Derin devletin yerini paralel devlet aldı’’

Ahmet  Türk; ’’ Derin devletin yerini paralel devlet aldı’’
Mardin Bağımsız Milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, İstanbul merkezli operasyona ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mardin - Mardin'deki bir otelde akademisyenler tarafından kurulan Kadim Akademi Derneği'nin düzenlediği barış konuşmaları etkinliğine katılan Ahmet Türk, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 17 Aralık operasyonu ve sonrasını değerlendiren Türk, "Biz başından beri bir demokratik devleti esas alan bir yaklaşımın ortaya çıkmasında hep ısrarlı olduk. Çoğulcu, katılımcı, demokratik bir Türkiye olmadan, Türkiye'nin şeffaflaşmasına ve demokratikleşmesine imkan yok. Geçmişe baktığımızda derin devlet devredeydi. Derin devlet kaybolunca yerine bir paralel devlet anlayışı çıktı. Demokrasiyi esas almadığımız zaman tabii ki farklı adımlar, farklı gruplar Türkiye'de iktidar olmak ister ve bir güç olarak kalmak ister. Operasyonun nedeni hırsızlığı ortaya çıkarmaya yönelik değildir. Burada paralel devletin veya bazı güçlerin menfaatlerine dokunduğu için oldu. Bu, Türkiye'nin Ortadoğu'da ve dünyada yerini çok doğru koyamamasından kaynaklanan bir durumdur. Şimdi Türkiye'nin yeri nerede? Ortadoğu'da mı Avrupa'da mı demokratik devlette mi. Yoksa ilişkileri günlük yürüten bir siyasette midir? Bu konuda hiçbir zaman karar veremediler. Bir tarafta dünya İran üzerinde bir ambargo uygularken Türkiye farkı yollardan bu ambargoyu delmeye yönelik çalışmanın içinde oluyor. Biz görüyoruz ki bu operasyonun boyutları sadece cemaatle sınırlı olan bir operasyon değil. Yani Rusya'nın, Amerika'nın, İran'daki ambargonun delinmesiyle ilgili bir operasyonun olduğu ortaya çıkıyor. Bütün deliller de onu gösteriyor. Türkiye bir cumhuriyet ama cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar demokratikleşmeyen bir cumhuriyet. Bugün toplumsal gerçeği ve realiteyi inkar eden bir anlayışla gündemden kurtuldu. Ve siyasetini onun üzerine oturttu" dedi.
Türk, operasyon sonrası yaşanan gelişmelerin ve sürecin her kesimi rahatsız ettiğini, aklı başında olan her kesimin bu süreci sonlandırması gerektiğini savundu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.