Ahmet Türk: Yanlış yapmadan yola çıkmalıyız

Ahmet Türk: Yanlış yapmadan yola çıkmalıyız
Görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Bir hafızanın yok edilmesi tehlikesiyle karşı karşıyayız. Yanlış yapmaya asla ve asla hakkımız yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Kendimizi de Kentimizi de Bizler Yöneteceğiz" başlığıyla düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı Diyarbakır’da başladı.

HDP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda başlayan çalıştaya, HDP’nin eşbaşkanları, milletvekilleri ile çok sayıda siyasetçi katıldı.

Çalıştayda söz alan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin görevden alınan Eşbaşkanı ve eski milletvekili Ahmet Türk, legal Kürt siyasetinin 4 yıla indirgenemeyeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu mücadele 40 yıllık bir mücadele, HEP, DEP’in, HADEP’in yarattığı değerler var. Vedat Aydınlar, Mehmet Sincarlar, Abdulsamet Sakıklar var. Ama sanki bu mücadele 2014’te başlamış gibi bir algı yaratılıyor. Bir hafızanın yok edilmesi tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu nedenle bütün yanlışlarımıza, eksiklerimize rağmen halk bugün daha doğru kararlar vererek, doğru çalışmalar ortaya koyarak bu süreci güçlü bir hale getirmemizi bizden beklemektedir.”

Geçmişteki çalışmalara bakarak, geleceğe hazırlanmaları gerektiğini belirten Türk, “Elbette ki geçmişle ilgili yaptıklarımızdan çok, gelecekle ilgili yapacaklarımız üzerinden tartışmamız lazım. Eksiklerimiz nelerdir, eleştiriler nelerdir. Bunlardan dersler çıkararak bir daha yanlış yapmamak üzerinden yola çıkmak lazım” şeklinde konuştu.

Bütün Kürt partileriyle dayanışma gerçekleştirmenin gelecekle ilgili iyi bir proje olacağından söz eden Ahmet Türk, şöyle devam etti:

“Elbette Kürdistan’daki bütün Kürt siyasi partileri ile bir dayanışmayı gerçekleştirmek gelecekle ilgili önemli bir projedir. Dürüst ve açık konuşuyorum. Bu mesajı vermek için bu partilerle görüşme yapmak, onları kazanmaya yönelik çalışma yapmak lazım. Batıda da bu iktidarı sonlandırmak için çalışmalar yapmak lazım.”

Çok zor koşullarda yerel seçimlere hazırlandıklarını söyleyen Türk, “Birçok arkadaşımız rehin ve bu koşullar altında yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Bugün güçlü kadrolarımızın çoğu zindanlarda. Bu nedenle yanlış yapmaya asla ve asla hakkımız yok. En doğrusunu yapma sorumluluğu ile karşı karşıyayız” dedi.

BULDAN: GÜÇ BİRLİĞİNİ SAĞLAMALIYIZ

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ise, yaptığı konuşmada “ittifak” vurgusu yaparak, şunları dile getirdi:

“Buradan çağrıda bulunuyorum. Kürt partileri güç birliği yapmalı. Birlikte hareket etmeli. Kürt halkının bizden beklentisi budur.”

Çalıştay devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.