AİLE HEKİMLERİNDE NÖBET TEPKİSİ

AİLE HEKİMLERİNDE NÖBET TEPKİSİ
Diyarbakır'da görev yapan aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği cumartesi günü nöbet uygulamasına tepki gösterdi.

 

Ali VURANEL

Diyarbakır Sağlık-Sen Şubesi üyeleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde biraya gelerek, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimleri için uyguladığı nöbet sistemine tepki gösterdi. Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, aile hekimlerine nöbet uygulamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Aile hekimliği, sağlıkta dönüşümün önemli ayaklarından biri olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, ‘Aile Hekimliğinde Nöbet Hizmetleri’ konulu genelgesinde istinaden, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına, aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi, hastaneler ve 112 acil sağlık hizmetlerinde Cumartesi nöbet uygulaması ve bu hastane acillerindeki iş yükünü paylaştırma gerekçesiyle aile hekimlerine nöbet uygulaması olarak yansıtılması, aile hekimliği faaliyetlerine, hedeflerine ve ruhuna uygun olmayan bir zorlama bir tasarruftur. Sağlık sisteminin başarısı ve ülke insanımızın sağlığı için eşsiz bir fedakarlık sergileyen sağlık çalışanlarının, sağlık hizmeti sunumu süresince ilişkin sahanın ihtiyaçları ve sistemin ruhuyla çelişen, idari uygulamalar kabul edilir değildir” dedi.

Acil servis hizmetlerinin, acil servislerde görevli doktorlar tarafından yürütülmesi gerektiğini aktaran Ensarioğlu, nöbet tutacak doktor açığı varsa, bunu kapatmanın yolu aile hekimlerine nöbet tutturmak olmaması gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.