Aileler İmralı'da

Aileler İmralı'da
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ile İmralı Cezaevi'ndeki tutsaklardan ikisinin aileleri yakınları ile görüşmek üzere İmralı Adası'na doğru yola çıktı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan tutsaklardan Cumali Karsu'nun ablası Vesile Taş, kardeşi Elvan Can ve Şeyhmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak, yakınları ile görüşmek için İmralı Adası'na gitmek üzere sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Karakolu'na geldi. Burada yapılan işlemlerin ardından aileler Gemport Limanı'na götürülerek deniz yoluyla İmralı Adası'na doğru hareket etti. 

Öte yandan Fatma Öcalan'ın yürümekte zorlandığı için yanında refakatçi olarak getirdiği kızı Dilek Öcalan'ın ise İmralı Adası'na gidişine izin verilmedi. Fatma Öcalan ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, "Ayaklarım ağrıyor. Yanımda getirdiğim kızımı almıyorlar. Nasıl gidip geleceğim bilmiyorum. Sadece kardeşimi ziyarete gidiyoruz. Herhangi bir şey götürmüyoruz. Bizden herhangi özel bir şey istemedi. Sadece eşe dosta selam söylüyor" ifadelerini kullandı.

(DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.