Aileler, SSPE hastalığı için Meclis Araştırması istiyor

Aileler, SSPE hastalığı için Meclis Araştırması istiyor
Diyarbakır SSPE Derneği Başkanı Ercan Akto, “Çocukları SSPE hastalığına yakalanmış aileler diyor ki; ‘Sağlık Bakanlığı bayat aşıyı bilinçli bir şekilde çocuklarımıza yapmıştır’ bu iddiamızı kabul etmiyorlarsa TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonun kurul

Korkunç iddia

Yoksa bu çocuklar bile bile mi bu hale getirildi…

Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Kızamık virüsünün beyin omurilik sıvısına karışması ile beyne yerleşen virüsün neden olduğu SSPE olarak bilinen "Subakut Sklorezan Panansefalit" hastalığı Diyarbakır’da yüzlerce çocuğu ve ailelerinin yaşamını olumsuz etkilemektedir. SSPE hastalığına yakalanan çocukların sayısı her geçen gün artarken, hasta yakınları dönemin Sağlık Bakanı MHP'li Osman Durmuş'un bölgede yaptırdığı ‘bayat aşı’ nedeniyle çocuklarının bu hastalığa yakalandığını iddia ediliyor.

Diyarbakır Sabakut Sklerazon Panenselalit Derneği (SSPE) Başkanı Ercan Akto, hasta yakınların kafasındaki soru işaretlerinin giderilebilmesi için, TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonunun kurulması ve bu hastalığın tedavi yollarının bulunabilmesi için bilimsel çalışma yürütmesi gerektiğini kaydederek şöyle konuştu.                                                         “Hastaların %90’ı Doğu ve Güneydoğudan çıkmasına rağmen bu güne kadar bölge milletvekilleri ve bakanları bizlere destek sunmadığı için taleplerimiz yetkili mercilere ulaşmamıştır. Bütün ailelerin kafasında ‘devlet bilinci bir şekilde bayat aşı göndermiş ve bu çocuklara aşı yapmış’ ailelerin tümü böyle düşünüyor. Açıkça bende öyle düşünüyorum. Biz de diyoruz eğer böyle bir şey yoksa o zaman TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kursun ve bu iddiaları ortadan kaldırsın”

Hükümetlerin biri birlerinin devamı olduğunu belirten Akton, bir hükümet yanlış yapmış ise  sonradan gelen hükümet de o yanlışı düzeltmiyorsa, suç ortağı olduğunu kaydederek, “Çocukları bu hastalığını yakalanmış aileler olarak devletin bu konuda bize, hem meddi hem de manevi olarak destek olmasını istiyoruz. Kimse bize yardımcı olmasa bile biz aileler birbirimize yardımcı olacağız” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.