“Aileler Uygulamadan Çok Memnun”

“Aileler Uygulamadan Çok Memnun”
Diyarbakır’da ağırlıklı olarak çalışan eşlerin çocuklarını gönderdiği kreşte çocuklara nezaket ve zerafet dersi verilerek çocuklara görgü kuralları aşılanıyor.
Özcan YILDIZ - Özel Haber

 

Okulun kurucusu ve Müdüresi Aslı Kaçmaz,”Toplumumuz maalesef giderek nezaket,zerafet ve görgü kurallarından uzaklaşıyor. Bu eğitimi küçük yaşlarda çocuklara vermemiz gerekir diyerek bu dersi uygulamaya koyduk. Bu alanda çok da başarılı oluyoruz” dedi.

Nezaket Kuralları Aşılanıyor

Diyarbakır’da ağırlıklı olarak çalışan eşlerin çocuklarını gönderdiği kreşte çocuklara nezaket ve zerafet dersi verilerek çocuklara görgü kuralları aşılanıyor.

Minik Mücitler Akademi isimli okulda haftanın belli günlerinde yeni konuşmaya ve çevreyi tanımaya başlayan minik çocuklara uzman eğitimciler tarafından nezaket ve zerafet dersi verilerek çocuklara günlük hayatta nasıl davranmaları gerektiği öğretiliyor.

 

Okulun kurucusu ve müdüresi Aslı Kaçmaz,” Buraya çocuklarını gönderen aileler sonuçta bize güveniyor ve bu şekilde teslim ediyor. Bizler de kendi çocuklarımız gibi düşünerek yetiştirmeye gayret ediyoruz.  Toplumumuz maalesef giderek nezaket, zerafet ve görgü kurallarından uzaklaşıyor. Bu eğitimi küçük yaşlarda çocuklara vermemiz gerekir diyerek bu dersi uygulamaya koyduk. Çocuklar,nasıl davranmaları gerektiğini,insanlarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini nezaket ve zerafet kuralları içinde öğrenmiş oluyor. Bu alanda çok da başarılı oluyoruz, memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Seçmeli Kur’anı Kerim Dersi Veriliyor

Butik bir okul olduklarının da altını çizen Kaçmaz, okulda seçmeli olarak Kur’anı Kerim dersi de verdiklerini dile getirdi. Kaçmaz,”Ailelerin tercih etmesi halinde Kur’anı Kerim dersi veriyoruz. Bu dersi tercih edenlerin sayısı da yüksek. Bunun dışında bilim, drama, stem, maykır, seçmeli İngilizce,bale gibi çocukların bu yaşta alması gereken dersleri veriyoruz. Öğrencilerin durumlarını gözetlemek üzere haftalık karne uygulamamız var. Satranç ve çocukları sosyal hayata adapte edecek eğitimler sağlıyoruz. 5 branş hocası ve iki uzmanla çalışmaları yürütüyoruz. Çocukların kreşe alışma süresi, onları sevdiren çalışmalarımız nedeniyle bir hafta gibi çok kısa bir sürede tamamlanıyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.