NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

AK Parti, Ensarioğlu ismi ile yükleniyor

AK Parti, Ensarioğlu ismi ile yükleniyor

Seçim için süreç başladı.

Rekabet AK Parti ile BDP arasında.

AK Parti hem oylarını yükseltmek hem de kalede gedik açmak üzere harekete geçmiş durumda.

 

Eski Bakan Salim Ensarioğlu, bağımsız kalma tavrından vazgeçerek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı yeğeni Galip Ensarioğlu ve Dicle ilçesi adayı kardeşi Faysal Ensarioğlu için kolları sıvayarak alana çıktı. Eski bakanın siyasi geçmişi ve politikadaki deneyimini biliyoruz. Bu deneyimin yerel seçimlerde AK Parti’ye katkı sağlayacağı kesin.

 

11 yıllık iktidarı döneminde AK Parti’ye hiç yaklaşmayan, son genel seçimlerde yeğeni Galip Ensarioğlu milletvekili adayı olmasına rağmen bağımsız aday olan eski Bakan, 25 bin civarında oy çıkardı. Salim Ensarioğlu, önceki gün aile olarak AK Parti’ye katıldıklarını açıkladı.

Bu noktaya gelinmiş olması genel seçimdeki kırgınlık ve kızgınlığın da ortadan kalktığını gösteriyor. İl genelinde, özellikle de kırsal alanda yıllardır politika yapan Salim Bey’in etkileyeceği ciddi bir oy oranının olduğunu biliyoruz. 30 Mart yerel seçimleri de genel oylara hitap eden bir seçim.

 

Aynı şekilde eski ANAP’lı, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Segbetullah Seydaoğlu’nunda hatırı sayılır bir oy potansiyeli mevcut. Bir de Sur Başkan adayı eski Milletvekili Abdurrahman Kurt’u da gözden kaçırmamak gerekir.

 

BDP’nin yüksek oy oranını aşabilecek bir potansiyel ortaya çıkar mı?

Matematiksel olarak mümkün görünmüyor.

Şimdilik görünen; Oy oranının yükselmesi bir de BDP’nin kalesinde gedik açma ihtimali. Çünkü BDP ile AK Parti arasında yarı yarıya bir oy oranı gerçeği var. BDP’nin oy oranını koruması halinde bile AK Parti’nin bu oranı aşma ihtimali mümkünler içinde değil. Kalede gedik açılması mümkünler içinde mi diye tartışacak olursak, bunun bir ihtimal olduğunu söylemek mümkün. 

 

30 Mart yerel seçimleri partiler açısından son derece önemli.

Önceki yerel seçimlerden farklı. Yerinde Yönetim Modelinin uygulamasının başlayacağı bir dönem.

İl genel meclisleri olmayacak, aynı şekilde il özel idareleri de olmayacak. Bu görevleri belediye meclisleri yapacak. Yani Büyükşehir Belediyeleri özerk yönetimler gibi olacak. AK Partinin yüklenmesi biraz da bu nedenle. Oy oranını artırarak belediye meclislerinde sayısını artırarak, bu özerk yönetimlere ortak olmak istiyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR