AK Parti kadın kollarından Gazze açıklaması

AK Parti kadın kollarından Gazze açıklaması
AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine ve sivil katliamlara karşı duyarlılık göstermek amacıyla bir açıklama yaptı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Merve Nur Seyit Beşe, Sur İlçesindeki Hz. Süleyman Yerleşkesi'nde yaptığı konuşmada, Gazze'deki kadınların yaşadığı acı ve zorluklara dikkat çekti.

Gazze’de her gün yaşanan trajedilerin altını çizen etkinliğe, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları, İnsan Hakları Başkanı eski Milletvekili Oya Eronat, AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Merve Nur Seyit Beşe ve AK Partili kadınlar katıldı. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle İsrail’in Gazze’deki saldırılarını ve sivil katliamlarını protesto eden kadınlar, "Çocuk katili İsrail", "Anne katili İsrail", "Anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı" ve "İsrail katliamına son ver" yazılı döviz ve pankart taşıdı.

Daha sonra burada bir konuşma yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Merve Nur Seyit Beşe, "Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı… Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Ne diyordu Gazzeli anne? 'ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2’sini İsrail öldürecek, 2’si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2’si de okusun ki ülke için işe yarasın.' 2 çocuğu şehit edilen Gazzeli kadın soruyor ya; Hasan ve Bera’nın suçları neydi? Ne günah işlediler? İşte o anneler için soruyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum