AK Parti kurucusu ve eski Bakan Çelik'ten Van tepkisi; ‘Siyaset asker, yargı eliyle dizayn edilmemeli’

AK Parti kurucusu ve eski Bakan Çelik'ten Van tepkisi; ‘Siyaset asker, yargı eliyle dizayn edilmemeli’
AK Partili eski Bakan Hüseyin Çelik, eski partisinin "kayyum" politikalarına sert tepki gösterdi

Mehmet Türk/Özel Haber

TİGRİS HABER - AK Partili eski Bakan Hüseyin Çelik, eski partisinin "kayyum" politikalarına sert tepki göstererek, "Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir. Bu olup bitenler en çok hükümete ve AK Parti’ye zarar veriyor. Van’da DEM’in 14 belediyenin hepsini alması, tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur" dedi.

Aslen Vanlı olan ve AK Parti kurucularından, Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, yargı eliyle DEM Partisi’nin Belediye başkanlığının gasp edilmesine tepki göstererek, "Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir. Bu olup bitenler en çok hükümete ve Ak Parti’ye zarar veriyor. DEM Partiden Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen şahsın seçilme ehliyeti yoksa aday olmasına niçin müsaade ettiniz. Ben oldum olası kayyum politikalarına karşı oldum ve hala da karşıyım. Van’da olup bitenler vahimdir. Dem partiden Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen şahsın seçilme ehliyeti yoksa aday olmasına niçin müsaade ettiniz? Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir. Bu olup bitenler en çok hükümete ve Ak Parti’ye zarar veriyor. Kayyum atamalarından sonra siyasi olarak hiç bir şey elde edilmediği, aksine daha önce alınan belediyelerin de kaybedildiği ortada iken hangi akılla bu iş sürdürülür?" diye konuştu.

Van’da DEM’in 14 belediyenin hepsini aldığını hatırlatan Çelik, "14 belediyeyi DEM'in alması tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur. Zaten ekonomik zorluklarla boğuşan Van’ı kaosa sürüklemenin bir anlamı var mı? Demokratik gösteri yapmak elbette herkesin hakkıdır. Ancak kamu malına zarar vermek, esnafa ve bütün vatandaşlara zarar verecek şiddet ve her türlü vandalizm kabul edilemez. Hemşehrilerimi ve yetkilileri sağduyulu davranmaya davet ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.