AK Parti tamam, gözler HDP’de

AK Parti tamam, gözler HDP’de
Yerel seçimler öncesinde Diyarbakır’da AK Parti’nin Büyükşehir adayı Cumali Atilla olurken, gözlerin çevrildiği HDP’de birçok isim konuşuluyor ancak açıklanan aday yok.

Tigris-Haber Konuşulan isimler Nimetullah Erdoğmuş, Türkan Elçi, Ayhan Bilgen ve Ahmet Türk. Ancak parti tabanında ve halkta Erdoğmuş ismi ağır basıyor.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 4 ay gibi bir zaman kalırken, bölgede gözlerin çevrildiği AK Parti ve HDP’de adayların büyük çoğunluğu açıklanmış değil. Seçim sonuçlarının en çok merak edildiği kentlerin başında gelen Diyarbakır’da AK Parti’nin adayı mevcut kayyum Cumali Atilla oldu. Ancak merkez ve taşra ilçelerinin belediye başkan adayları netleşmiş değil. Kulislerde birçok isim konuşulsa da son sözü 14 Aralık tarihine kadar genel merkez ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

AK Parti İl Başkanı Serdar Budak, ilçe belediyeleri için şu ana kadar kesinleşen adaylar olmadığını söyledi. 14 Aralık’a kadar isimlerin netleşeceğini belirten Budak,”Partimizin bu konuda bir işleyişi ve kurumsal yapısı var. Son sözü ilgili kurullarımız ve genel başkanımız olan sayın cumhurbaşkanımız söyleyecek. Birçok yerle ilgili birçok isim konuşuluyor, biz de duyuyoruz ancak kesinleşen bir şey yok. Birçok ismin ortaya atılması da normal, çünkü biz büyük bir kitle partisiyiz. Demek ki partimize yönelik büyük teveccüh var. 14 Aralık’a kadar adaylar netleşmiş olacak” dedi.

HDP’de hem Büyükşehir hem de merkez ve taşra ilçelerinin belediye başkanları henüz açıklanmadı. Partide istişare ve değerlendirmelerin devam ettiği belirtiliyor. Birçok isin gündemde. Geçtiğimiz günlerde partideki görevlerinden istifa eden Ayhan Bilgen, milletvekili ve eski Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Ahmet Türk, Türkan Elçi, Selahattin Demirtaş.

Ahmet Türk, “görev verilirse sorumluluktan kaçmayız” diyerek adaylığa yeşil ışık yakarken, tutuklu olan eski Genel Başkan Selahattin Demirtaş aday olmayacağını ifade ederek bu konudaki iddialara son noktayı koymuştu. İsmi geçenlerden eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın ise buna sıcak bakmadığı belirtiliyor.

HDP İl Başkanı Filiz Buluttekin, belediye başkan adaylığı için yoğun bir talep olduğuna dikkat çekerek şu an için değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi.

Partinin belirlediği kriterlere göre hareket ettiklerini belirten Buluttekin,”Diğer partiler gibi merkeziyetçi bir yapımız yok. Aday belirlemede belirlediğimiz kriterler var ve buna göre değerlendirmeler yapıyoruz. Aday olmak için  yoğun bir talep var. Halkın taleplerini esas alıyoruz. Şu ana kadar belirlenen bir adayımız yok. 5 Aralık’a kadar belirlediğimiz bir süreç var. Partimiz gerekli değerlendirmeleri yaparak bu tarihe kadar adaylarını açıklayacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.