AK Parti’de Budak sürprizi

AK  Parti’de Budak sürprizi
AK Parti’de il başkanlığı için ismi geçen 5 kişi arasında Süleyman Serdar Budak’da karar kılınması parti çevreleri ve kamuoyunda sürpriz olarak değerlendirildi.
 
Arif Bulut/Özel haber

Partinin kurucularından olan Budak’ın il başkanı olarak atanmasında partideki geçmişi ve çalışmalarının etkili olduğu belirtildi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na sürpriz bir isim atandı. Önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çağrılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mülakata alınan 5 isim arasında yer alan Süleyman Serdar Budak’a fazla şans tanınmıyordu. Kamuoyu ve parti çevreleri, il başkanlığı için Muhammed Akar, Alattin Parlak ve Abdullah Atik’ten birinin il başkanı olmasını beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Budak’ta karar kılması sürpriz olarak karşılandı. İl Başkanı olarak atanan Budak, kararın açıklanmasından itibaren tebrik mesajları almaya başladı.

Akar ve Parlak’tan Budak’a bebrik

Muhammed Akar ve Alaattin Parlak, il başkanı olarak atanan Budak’ı sosyal medya hesaplarında açıklama yaparak tebrik etti. Akar ve Parlak, partiye hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi. İl başkanının belli olmasından sonra il başkanlığı kongresinin bu ayın sonuna kadar ya da Şubat ayı başında yapılması bekleniyor.

Serdar Budak kimdir?

Hazro’lu olan 1970 doğumlu Süleyman Serdar Budak, Ak parti Diyarbakır teşkilatının kurucuları arasında yer alıyor.

Budak, Şair Sırrı Hanım İlkokulu, Ali Emiri Ortaokulu ve Ziya Gökalp Lisesini bitirmiş ardından Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu. Evli ve 4 çocuk babası olan Budak, 1995 yılında Yenişehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü görevine geldi ve 1999 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Budak, ardından kendi özel iş yerini açtı ve mesleğini sürdürdü. 2001 yılında AK Parti kuruluşunda yer alan ve daha sonra iki dönem Yenişehir İlçe Başkanlığı yapan Budak bir ara milletvekili aday adayı da olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.