AK PARTİ’DE KRİTİK HAFTA

AK PARTİ’DE KRİTİK HAFTA
AK Parti’de Diyarbakır teşkilat yönetimlerinin gelecek hafta belli olması bekleniyor. Genel merkez, başkanlık için ismi geçenleri Ankara’ya davet ederek görüşmeler yapıyor.

 

En fazla başvuru 10 aday ile Kayapınar’da oldu.

 

Adaylar Ankara’ya Çağrıldı

AK Parti’de 2019 seçimleri öncesinde Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile start verilen teşkilatlardaki yenilenme çalışmaları hız kazanırken, Diyarbakır’da şu ana kadar İl Başkanı Muhammed Akar, Sur İlçe Başkanı Şafak Yöntürk ve Ergani İlçe Başkanı Mehmet Şükrü Sayan’ın göreve devam etmesi yönünde karar alındı. Bir çok ilçe başkanı görevden alınırken, ya da istifa ederken ilçe başkanları ve yönetimlerinin yanı sıra il yönetiminde de değişiklikler olacağı konuşuluyor. Partinin bu konudan sorumlu yöneticileri, temayül yoklamalarından sonra adaylık için başvuran isimleri Ankara’ya davet ederek görüşmeler yapıyor.

 

 

En Fazla Rağbet Kayapınar’a Oldu

İlçeler arasında en fazla başvuru Kayapınar’a oldu. Aralarında bazı eski siyasetçilerin de bulunduğu 10 adayın başvurduğu ortaya çıktı. Kulislerde parti yönetiminin Eski İl Başkan Yardımcısı ve partinin eski yöneticisi Bedirhan Akyol ile Kayapınar Eski İlçe Başkan Yardımcısı Servet Can arasında tercih yapacağı konuşuluyor. Akyol, parti yönetiminin daveti üzerine Ankara’ya gitti. Parti yönetimin gelecek hafta ilçe başkan adaylarını belirlemesi bekleniyor.

 

Can :”Bizim İçin Önemli Olan Partimizin Başarısıdır”

 

Parti yönetimi ile görüşen Servet Can ise AK Parti’yi bir menfaat değil dava olarak gördüklerini söyledi. Can,”Aile olarak bu davadan geliyoruz. AK Parti’yi menfaat yolu değil dava olarak görerek hizmet ediyoruz. Milli Selamet ve Refah Partisi’nden beri bu davanın hizmetkarıyız. Bilgi ve birikimimize, dava inancımıza dayanarak aday olduk. Asla makam ve mevki sevdalısı değiliz. Sayın cumhurbaşkanımız ve partimiz bir tercih yapacak, karar ne olursa olsun saygı duyacağız. Bizi tercih etseler de etmeseler de bir nefer gibi aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Önemli olan partimizin başarısıdır. Olaya asla kişisel bakmıyoruz. Bize yönelik teveccüh var. Ona layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

Ali VURANEL-ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.